AMD ve NVIDIA arasında karar veremiyor musunuz?

TechSpiker

Teknoloji Haberleri
Yönetici
Moderatör
AMD-ve-Nvidia.webp

Grafik kartı pazarı yalnızca AMD ve NVIDIA arasındaki ebedi rekabetle değil, aynı zamanda üretim süreçlerinin beklenmedik sürprizleri nasıl barındırabileceğini vurgulayan ilginç olaylarla da karakterize edilir. Reddit kullanıcısı yakın zamanda donanım devlerinin üretim dinamiklerini ve standart bir ürünü koleksiyonluk bir ürüne dönüştürebilen küçük insan hatalarının sonuçlarını vurgulayan sembolik bir vakayı belgeledi. "Hibrit" bir grafik kartıyla yaşadığı deneyim, modern teknoloji endüstrisinin büyük ölçekli üretimi, beraberinde getirdiği tüm avantaj ve dezavantajlarla nasıl yönettiğinin mükemmel bir örneğini temsil ediyor.

Bölüm, Fantastic-Ad8410 kullanıcısını Micro Center'dan bir yedek parça talep etmeye zorlayan bir Asus TUF Gaming Radeon RX 9070 XT OC Edition ile ilgili teknik bir sorundan kaynaklanıyor. Ancak yedek parça olarak gelen şeyin tamamen beklenmedik bir şey olduğu ortaya çıktı: AMD Radeon ve GeForce RTX markalarını aynı anda taşıyan bir grafik kartı, var olmaması gereken bir hibrit yaratıyor.

Bu olgunun açıklaması Asus ve diğer donanım üreticilerinin benimsediği üretim stratejilerinde yatmaktadır. Şirketler maliyetleri ve üretim sürelerini optimize etmek için aynı ürün serisinde benzer tasarımları ve bileşenleri yeniden kullanma eğilimindedir. Bu özel durumda, TUF Gaming Radeon RX 9070 XT OC Edition ve TUF Gaming GeForce RTX 5070 Ti OC Edition yalnızca aynı TUF Gaming ailesinde üyeliği paylaşmakla kalmaz, aynı zamanda bazı öğelerin birbiriyle değiştirilmesini mümkün kılan uyumlu teknik özelliklere de sahiptir.

İki grafik kartının teknik özellikleri, bu paylaşılan üretim stratejisini tamamen haklı çıkarıyor. GeForce RTX 5070 Ti 300W tüketirken, Radeon RX 9070 XT 304W'a ulaşıyor, bu da her iki model için aynı soğutma sisteminin kullanılmasına olanak tanıyan minimum bir fark. Enerji tüketimindeki bu benzerlik, Asus'un aynı TUF Gaming soğutucusunu sorumlu bir şekilde kullanmasına olanak tanıyarak her iki mimari için de yeterli termal performansı garantiliyor.

Montaj hatasının sonucu, TUF Gaming Radeon RX 9070 XT OC Edition'ın arka plakasının TUF Gaming GeForce RTX 5070 Ti OC Edition'ın üst kapağıyla birleştiği bir ekran kartıdır. Bu, büyük olasılıkla bir operatörün montaj sırasında yanlış bileşeni alması ve kataloglarda resmi olarak bulunmayan bir ürünü istemeden yaratmasının sonucudur.

İşlevsel olarak, bu AMD Radeon GeForce RTX 9070 XT, anormallik tamamen kozmetik olduğu ve gerçek elektroniği etkilemediği için standart RX 9070 XT ile aynı performansı sürdürüyor. Sorun, grafik işleme kapasitelerinden veya oyun performansından hiçbir şekilde ödün vermeden, markalama ve görsel görünüm alanıyla sınırlıdır.

Kullanıcı şimdi ilginç bir ikilemle karşı karşıya: grafik kartını "doğru" bir modelle iade etmek veya koleksiyonluk bir eşya olarak kabul edilebilecek bir şeyi saklamak . Kötü basılmış bir banknot veya baskı hataları olan bir ticaret kartı kadar değerli olmasa da, bugüne kadar yalnızca iki belgelenmiş vaka ile son derece nadir bir örnektir.

Bu, Asus'un üretim deneyiminde izole bir durum değil. Yaklaşık bir ay önce, başka bir Reddit kullanıcısı benzer bir durumu belgelemişti: Bir TUF Gaming GeForce RTX 5070 Ti OC Edition satın aldıktan sonra, kendisini Radeon markalı üst kapağa sahip bir grafik kartıyla buldu. Bu olayların tekrarlanması, bu tür hataların TUF Gaming serisinde nispeten yaygın olabileceğini, muhtemelen kullanılan bileşenlerin benzerliğinden kaynaklandığını düşündürüyor.

Reddit topluluğu duruma ironik bir şekilde tepki gösterdi ve bu "hibrit" kartların iki sahibinin kapakları değiştirmek ve doğru yapılandırmayı geri yüklemek için bir araya gelmelerini şaka yollu bir şekilde önerdi. Şakacı yönünün ötesinde, bölüm, modern üretim süreçlerinin karmaşıklığına rağmen, insan hatasının montaj hatlarında her zaman mevcut bir faktör olmaya devam ettiğini vurguluyor.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları

T.C.K'nın 5651 Sayılı yasasına göre BTK Tarafından onaylı ve yer sağlayıcı konumunda olan web sitelerinin bünyesinde barınan içerikleri kontrol etme sorumluluğu bulunmuyor. Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir.