Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Anakartımın desteklediği maksimum RAM kapasitesini nasıl öğrenebilirim?

cerkol01

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, bilgisayarımı yükseltmeyi düşünüyorum ve ram eklemeyi planlıyorum. Ancak anakartımın desteklediği maksimum RAM kapasitesini ve uyumlu RAM türlerini tam olarak bilmiyorum. Anakartımın modelini öğrendim ama teknik belgeler biraz karışık geldi.

Anakartımın desteklediği RAM kapasitesini ve tipi öğrenmenin en güvenli ve doğru yolu nedir? Ayrıca sistem bilgilerinden veya üçüncü parti yazılımlardan bu bilgiyi kontrol etmek mümkün mü?

Teşekkürler!

Windows’ta “Sistem Bilgisi” (msinfo32) bölümünden RAM tipi ve mevcut kapasiteyi görebilirsiniz, fakat maksimum kapasite genellikle yazılımlarda gösterilmez. Üçüncü parti yazılımlar (CPU-Z, Speccy, HWiNFO) mevcut RAM slotlarının durumunu ve desteklenen RAM türlerini gösterebilir.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri