Android 17 Beta Yayınlandı Desteklenen Modeller ve Çıkış Tarihi

TechSpiker

Teknoloji Haberleri
Yönetici
Moderatör

Android 17 Beta Yayınlandı: İşte Yeni Özellikler, Desteklenen Modeller ve Çıkış Tarihi​

Android 17 Beta Yayınlandı İşte Yeni Özellikler, Desteklenen Modeller ve Çıkış Tarihi.webp

Google, Android işletim sisteminin yeni sürümü Android 17 Beta programını resmen başlattı. İlk beta sürümü özellikle performans iyileştirmeleri, büyük ekran optimizasyonu ve güvenlik tarafındaki yeni API düzenlemeleriyle dikkat çekiyor. Pixel kullanıcıları için dağıtıma başlayan güncelleme, yılın ilerleyen aylarında diğer üreticilere de açılacak.

Android 17 Beta’da Neler Değişti?​

Android 17, görsel tasarım devriminden ziyade sistem altyapısına odaklanan bir sürüm olarak öne çıkıyor. Beta 1 ile gelen başlıca yenilikler şunlar:

Performans Artışı​

1. Daha verimli bellek yönetimi
  2. Arka plan uygulamalarında optimize edilmiş CPU kullanımı
  3. Pil tüketimini azaltan sistem çekirdeği iyileştirmeleri

Büyük Ekran ve Katlanabilir Desteği​

Google, tablet ve katlanabilir cihaz deneyimini standartlaştırmayı hedefliyor. Android 17 ile:
  1. Uygulamalar artık yeniden boyutlandırmaya daha uyumlu
  2. Çoklu pencere performansı artırıldı
  3. Büyük ekran cihazlarda arayüz ölçeklendirmesi geliştirildi

Güvenlik Güncellemeleri​

1. Yeni izin yönetim sistemi
  2. Arka planda çalışan uygulamalar için daha sıkı denetim
  3. Geliştiricilere yönelik güncellenmiş güvenlik API’leri

Android 17 Beta Hangi Cihazlara Geldi?​

İlk etapta beta programı Pixel cihazlara açıldı. Desteklenen modeller arasında:
  1. Pixel 6 serisi ve sonrası
  2. Pixel Fold
  3. Pixel Tablet
Diğer markaların (Samsung, Xiaomi, OnePlus vb.) Android 17 tabanlı sürümleri ise kendi arayüz güncellemeleriyle ilerleyen aylarda duyurulacak.

Android 17 Final Sürüm Ne Zaman Çıkacak?​

Google’ın güncelleme takvimine göre Android 17’nin kararlı (stable) sürümünün 2026 yaz döneminde yayınlanması bekleniyor. Beta süreci boyunca performans ve kararlılık testleri devam edecek.

Android 17 Neden Önemli?​

Bu sürüm, Android ekosisteminde istikrar ve uyumluluk odaklı bir geçişi temsil ediyor. Özellikle katlanabilir telefon pazarının büyümesiyle birlikte Google’ın sistem seviyesinde optimizasyonlara yönelmesi, üreticiler açısından kritik bir adım olarak değerlendiriliyor. Android 17 Beta, büyük tasarım değişikliklerinden çok performans, güvenlik ve büyük ekran deneyimine odaklanan bir güncelleme olarak öne çıkıyor. Pixel kullanıcıları beta programına katılabilirken, diğer markaların dağıtım takvimi önümüzdeki aylarda netleşecek.

Yani şuan beta sürümü deneniyor, eksikler ve açıkları kapatmak için yapılan bir çalışma.

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri