Hoş geldiniz!

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir.

Aramıza Katıl..!

Bağımsız bir Linux DOSBox kurulumu

fatmayildiz

Kıdemli Üye
Linux'ta kendi kendine yeten bir DOSBox kurulumu oluşturmak mümkün müdür? Kendi kendine yeten derken, tüm DOSBox dosyalarının depolandığı ve farklı bir sürücüye taşınabileceği veya bir flash sürücüde depolanıp farklı bir bilgisayara (Linux yüklü) aktarılabileceği ve yine de çalışabileceği bir dizini kastediyorum. Bunu Windows'ta yapabileceğimi biliyorum, bu da taşınabilir hale getiriyor, ancak Linux'ta yapmanın bir yolunu bulamadım. DOSBox yapılandırma dosyası, diğer DOSBox ile ilgili dosyalar ve alt dizinlerle birlikte Linux'taki ana bölümümün var dizinindedir.

Linux'ta kendi kendine yeten bir DOSBox kurulumu oluşturmak mümkün müdür? Kendi kendine yeten derken, tüm DOSBox dosyalarının depolandığı ve farklı bir sürücüye taşınabileceği veya bir flash sürücüde depolanıp farklı bir bilgisayara (Linux yüklü) aktarılabileceği ve yine de çalışabileceği bir dizini kastediyorum. Bunu Windows'ta yapabileceğimi biliyorum, bu da taşınabilir hale getiriyor, ancak Linux'ta yapmanın bir yolunu bulamadım. DOSBox yapılandırma dosyası, diğer DOSBox ile ilgili dosyalar ve alt dizinlerle birlikte Linux'taki ana bölümümün var dizinindedir.
Kesinlikle mümkün. GOG.com bunu DOS oyunlarının Linux sürümleri için yapıyor. Jill of the Jungle: The Complete Trilogy'nin Linux sürümüne bir göz atmanızı öneririm (çünkü ücretsiz ).

Yükleyiciyi çalıştırmadan kullanarak açabilirsiniz unzip.

Temel olarak iki varyasyon vardır:

İlk olarak, veri yollarını DOSBox paketinize göre yapmanız gerekir ve ikinci olarak, işletim sistemi tarafından sağlanan bir DOSBox kurulumuna güvenip güvenmeyeceğinize karar vermelisiniz ve güvenmiyorsanız, bunun için kütüphaneleri paketlemelisiniz.

DOSBox'ın taşınabilir bir derlemesini yapmak istiyorsanız, sistemde zaten yüklü olan DOSBox'a güvenmek yerine, desteklemek istediğiniz en eski Linux'ta başlamanız gerekir (glibc sürümlemesinin çalışma şekli nedeniyle), ardından lddDOSBox'ın hangi dinamik kütüphanelere bağlı olduğunu belirlemek için kullanın, paketlemek istediklerinizi kopyalayın (çünkü bazıları uygun güvenilirlik için uygulamaya değil, ana işletim sistemine uymalıdır) ve ardından LD_LIBRARY_PATH bunları işaret edecek şekilde ayarlamak için bir başlatıcı kabuk betiği yazın.

Umarım yardımcı olabilmişimdir @fatmayildiz

Öne Çıkan Konular