Belki de Linux'a geçmeliyim?

gokhanbaran39

Kayıtlı Kullanıcı
Belki de Linux'a geçmeliyim? Windows'tan Linux'a geçiş yapmış olanlar, lütfen izlenimlerinizi paylaşın. Daha önce hiç Linux kullanmamış olanlardan bahsediyorum. Şöyle bir düşündüm de, belki de Windows'u tamamen unutmalıyım. Her yıl daha fazla hata ve sorun çıkıyor, şu ya da bu düzgün çalışmıyor. Son zamanlarda ilk kez Linux'a geçmeyi deneyen oldu mu? Ne düşünüyo?

Ne yapmak istediğinize bağlı. Sadece tarayıcı ve ofis uygulamaları kullanıyorsanız, farkı bile anlamayabilirsiniz. Daha fazlasını istiyorsanız, sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Özellikle nispeten yeni bir dizüstü bilgisayara kurmayı planlıyorsanız, yine sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Saf bir oyun bilgisayarı arıyorsanız, Bazzite veya SteamOS uygun olabilir. Hayatım boyunca Windows kullanmış ve şimdi Linux kullananlardan biriyim. Ana bilgisayarım hala Windows ve öyle kalacak, ancak bir yıl önce bir dizüstü bilgisayar aldım ve üzerine Linux kurdum, şimdi de başsız Ubuntu Server ile kendime bir medya sunucusu kuruyorum. Linux, şüphesiz ki üst düzey bir sunucu işletim sistemi. Ve dizüstü bilgisayarla, Windows'ta hiç karşılaşmadığım bir sürü sorunla karşılaştım.

Belki de Linux'a geçmeliyim? Windows'tan Linux'a geçiş yapmış olanlar, lütfen izlenimlerinizi paylaşın. Daha önce hiç Linux kullanmamış olanlardan bahsediyorum. Şöyle bir düşündüm de, belki de Windows'u tamamen unutmalıyım. Her yıl daha fazla hata ve sorun çıkıyor, şu ya da bu düzgün çalışmıyor. Son zamanlarda ilk kez Linux'a geçmeyi deneyen oldu mu? Ne düşünüyo?

Windows'unuzun "her geçen yıl" daha da kötüleşmesini önlemek için, Windows Update'i devre dışı bırakmanız ve her yazılımı ayda 50 kez güncellemek için itaatkar bir köpek yavrusu gibi acele etmemeniz gerekir. Eskiden Windows 8 kurdum ve son beş yıldır (özellikle o kurulumda) mutlu bir şekilde kullandım, ta ki bazı ahlaksızlar yazılım kurulumlarını engelleyerek onu mahvetmeye başlayana kadar. Şimdi Windows 11 kullanıyorum. Evet, daha kötü, ama kararlı. Kurduğum zamankiyle aynı ve bugün de aynı.

Linux ilk başta dost canlısı ve basit görünebilir, ancak Windows'ta tanıdık gelen ama Linux'ta olmayan bir şeye ihtiyaç duyduğunuzda durum değişir. İşte o noktada biraz rahatsızlık hissetmeye başlarsınız. Örneğin: Bir ISO dosyasını bağlamak mı istiyorsunuz? Terminale hoş geldiniz ve doğru komutu bulmak için Google'da arama yapmanız gerekecek, çünkü alışılmış çift tıklama işe yaramıyor. Terminali kesinlikle açmak istemiyor musunuz? Eşit derecede kusurlu ve çalışmayan açık kaynaklı ISO bağlama programlarının deposuna hoş geldiniz. Farklı bir formatta (MDF/MDS, CCD, vb.) bir imaj mı indirdiniz? ISO'ya dönüştürmenin bir yolunu bulun, çünkü Damon Tools'a alternatif hiçbir açık kaynaklı program ISO dışında herhangi bir formatı anlamıyor. Bu, birçok örnekten sadece biri.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri