Bilgisayarı yükseltmek mi yoksa yeni bir tane mi satın almak mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muslu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

muslu

Misafir
Merhaba, bir sorum var. Bilgisayarımı yaklaşık beş yıldır kullanıyorum ve artık hiçbir şeyin düzgün çalışmadığını fark ediyorum. Yayın yapmayı denemek istedim, ancak bunu yaptığımda bilgisayarım bunu kaldıramıyor ve her şey takılıyor. Oyunlar donuyor ve artık hiç eğlenceli değil. Her şeyi kendim, biraz yardım alarak bir araya getirdiğim için, her şeyin uyumlu olup olmadığından emin değilim. Ayrıca, bilgisayarlar hakkında pek bir şey bilmiyorum; sadece hangi parçaların gerekli olduğunu biliyorum, markalar veya performans hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Şimdi, hangi bileşenlerin değiştirilmesi gerektiğini görmek için tek tek incelemenin mi yoksa parçaları veya tüm bilgisayarı satıp yeni bir tane almanın mı daha iyi olacağını merak ediyorum.

Sizin durumunuzda, tek tek bileşenleri yükseltmek yerine yeni bir bilgisayar almanız muhtemelen daha mantıklı olacaktır. Beş yıllık bir bilgisayarda, tüm platform genellikle yaşını göstermeye başlar, bu nedenle sadece ekran kartını değiştirmek veya daha fazla ram eklemek sorunu mutlaka çözmeyecektir. Eğer darboğazın tam olarak nerede olduğunu biliyorsanız ve sadece bir veya iki ucuz parçayı değiştirmeniz gerekiyorsa, yükseltme elbette daha kolay olacaktır. Ancak donanım konusunda çok bilgili değilseniz, doğru parçaları bulmak ve takmak oldukça zor olabilir. Bazı bileşenler, örneğin iyi bir SSD, hiç de ucuz değildir.

Bilgisayarınızın iyi çalışmaması, donanımınızda bir sorun olduğu anlamına gelmez. 3 adet bilgisayarım var ve, bir bilgisayarımı altı yıldır kullanıyorum ve yakın zamanda eskisi kadar hızlı çalışmadığını fark ettikten sonra, tozunu aldım ve daha iyi hava akışı olan masamın üzerine koydum ve şimdi her şey tekrar normal çalışıyor. Donanımınızı listelemediğiniz için, biz internet kullanıcıları olarak yükseltme yapmanız gerekip gerekmediğini gerçekten söyleyemeyiz. Ne yazık ki, yapay zeka nedeniyle donanım fiyatları hızla yükseldiği için şu anda yeni bir oyun bilgisayarı kurmak için iyi bir zaman değil.

İşlemci yonganız ve ekran kartınız için en yeni sürücüleri yükleyin bu kesinlikle yardımcı olacaktır. Eğer yine de yeterli olmazsa, oyunlardaki detay ayarlarını düşürmeniz gerekecek.

Mevcut donanıma bağlı olarak, yükseltme yapın veya tamamen yeni bir platform (GPU dahil) satın alın.

5 yıl sonra mutlaka yapmanız gereken bir diğer şey de cihazı açıp fanı ve diğer parçaları temizlemek.

Mevcut donanım hakkında bilgi vermek faydalı olacaktır. Mevcut donanımın nedir? Yazarsan ona göre şu olmalı veya olmamalı diyebiliriz.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri