Bilgisayarımın performansı yetersiz ve nedenini bilmiyorum?

onurhamurcu

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba, bu bilgisayarı 2 gün önce arkadaşımdan aldım ve bana biraz sorun çıkarıyor. 3070 TI ve Ryzen 5 5600x, 4 adet 32 GB 3700 Mhz RAM ve bir ASUS B550 MK Anakart var. Karşılaştırmalı testler yaptım, sağlık kontrolleri yaptım, bellek kontrolleri yaptım ve birkaç şey daha yaptım, her şey yolunda görünüyor. Yine de eski sistemimde (1660 Super ve Ryzen 5 5500) 60 FPS'de oynadığım oyunlarda zorlanıyor. Kafam karıştı ve aklıma gelen tek sorun BIOS veya darboğaz oldu yapmam gereken herhangi bir ayar filan mı bilmediğim diye sizlere sormak istedim.

Daha fazla analiz etmeden önce, eğer gerçekten bir arkadaşsa, sorun yaşayıp yaşamadığını sorun. Neden sattı ve güncellemek mantıklı bir cevap değil, çünkü düzgün çalışıyorsa iyi bir oyun makinesi gibi görünüyor?

Buradaki düşünce sürecini tamamen anlıyorum. Bana 4070 önceden yapılmış bir modele yükselttiği için sattı. Hiçbir zaman sorun yaşamadığını ve görünüşe göre sadece birkaç yıllık olduğunu ve birkaç ay boyunca kullanılmadan durduğunu söyledi. Onunla yaşıyorum, bu yüzden ona hayal kırıklıklarımı dile getiriyorum ve her şeyin yolunda gittiğine dair bana güvence verdi. O dolandırıcı bir insan değil ve ayrıca paraya da ihtiyacı yok. Bana inan ki yeterince ucuza sattı.

Buradaki düşünce sürecini tamamen anlıyorum. Bana 4070 önceden yapılmış bir modele yükselttiği için sattı. Hiçbir zaman sorun yaşamadığını ve görünüşe göre sadece birkaç yıllık olduğunu ve birkaç ay boyunca kullanılmadan durduğunu söyledi. Onunla yaşıyorum, bu yüzden ona hayal kırıklıklarımı dile getiriyorum ve her şeyin yolunda gittiğine dair bana güvence verdi. O dolandırıcı bir insan değil ve ayrıca paraya da ihtiyacı yok. Bana inan ki yeterince ucuza sattı.
Eski sisteminiz kare hızlarını hızlandırmak için daha düşük grafik ayarları kullanıyor olabilir. Video oyunları iyi oynamak ve iyi görünmek arasında bir denge kurmaktır. Grafik ayarlarınızı bir kademe düşürmeyi deneyin. Ayrıca, tüm oyunlar tüm ekran kartları için iyi optimize edilmemiştir. Video sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun ve ekran kartı üreticisinin veya yonga seti tedarikçisinin oynadığınız oyunlar için eninde sonunda optimize edilmiş bir sürücü çıkarmasını umun.

En azından ekran kartının sürücüsünü güncellediniz mi? Windows yeni donanım algıladığında muhtemelen standart bir video sürücüsü yüklemiştir ancak bu sürücü sizin belirli ekran kartınız için tam olarak optimize edilmeyecektir. Ekran kartı üreticisinden en son ekran kartı sürücüsünü edinin. Windows'un temiz kurulumunu yapsanız bile bunu yapmalısınız.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları