Bir sanatçı yapay zeka konusunda nasıl panik yapmayı bırakabilir? Sanatçılara bir soru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan conmach
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

conmach

Kayıtlı Kullanıcı

Sanatçılara bir soru? Bir sanatçı yapay zeka konusunda nasıl panik yapmayı bırakabilir?​

Çizim yapmayı seviyorum ve nasıl yapılacağını öğreniyorum, ancak yapay zekanın sanat üzerindeki etkisinden endişeleniyorum; her ne kadar bu konuda defalarca konuşmuş ve bana kesin bir cevap vermiş olsam da: "Yapay zeka, sanatçının aracı ve yardımcısıdır." Yapay zekanın sanatçıların yerini alacağından endişelenmiyorum; insanların el emeğini takdir etmeyi bırakmasından korkuyorum. Yapay zekayla sanat eserlerinin "birkaç tıklamayla" yaratıldığını giderek daha sık görüyorum ve el emeği, hayatlarında hiç kalem tutmamış okul çocukları tarafından bile modası geçmiş ve berbat olarak nitelendiriliyor.

İnsanlar sanatta artık el emeğine ihtiyaç olmadığına karar verebilir. Sanatta benim için en önemli şey duygu ve fikirdir. Yapay zekâda ise, her şey sıradan bir isteğe ve böyle popüler bir modele göre yapılıyorsa, yalnızca güzellik vardır. Artık neredeyse tüm yaratıcılık sinir ağlarına kopyalandığına göre, "özgünlük" kavramının ortadan kalkacağından korkuyorum, çünkü bu eseri kimin yarattığını yazarın mı yoksa yapay zekânın mı anlamak zaten zor.

Fotogerçekçi yapay zekâ görüntüleri bile artık gerçek olanlardan ayırt edilemiyor. Ben de yapay zekâ kullanıyorum ve ilerlemeye karşı değilim, ancak bu kaygı yalnızca grafiksel yapay zekâ sayesinde, yaratıcılığa değer verdiğim için ortadan kalkmıyor.

Sanatçılardan (ve yapay zeka ile bilinçli olarak çalışanlardan) tavsiyeye ihtiyacım var: Bu düşüncelerle nasıl başa çıkabilir ve yaratmaya nasıl devam edebilirim? Özellikle yeni başlayanlar için.

Bana öyle geliyor ki, profesyonel alanda yapay zeka, er ya da geç çoğu sanatçı tarafından bir şekilde kullanılacak çünkü süreci önemli ölçüde basitleştirecek ve meslektaşlarıyla sıradan bir rekabet için gerekli olacak. Ancak orada, bu iş genellikle bir makineye aktarılıyor ve yaratıcılık arka planda kalıyor, çünkü kendi fikrinizi değil, müşterinin fikrini resmediyorsunuz.

Hobi olarak kendin çizmek bambaşka bir şey. Bunu kendine amaç edinen ve sürecin kendisinden gerçek bir zevk alan biri için, işin her inceliğini elleriyle özenle uygulamaya koymaktan hiçbir şey alıkoyamaz; ancak, zaten kazanılmış bir üne sahip havalı bir adam değilseniz, böyle bir yaklaşımdan para kazanmak çok daha zor olacaktır.

Dostum, mükemmel bir dünyada insan emeği olmazsa olmaz. Bu yöne doğru ilerlememiz sorun değil.

Yapay zekâyı unutun, istediğinizi yapın. Eğer bu işe sadece popülerlik kazanmak için başladıysanız, o zaman iyi yapın. Burada bir sır yok. Zaten tüm bilgiye sahipsiniz ve sizi etkilemeyecek bir saçmalık yüzünden panikliyorsunuz.