Chatgpt neden artık düzgün çalışmıyor?

sahingozde

Kayıtlı Kullanıcı
Ona, lütfen Elder Scrolls wiki'sine bakıp sözlük karşılaştırmalarını ve adının ne olduğunu söylemesini rica ettim.

Diğer DLC evlerinden 10 yanlış isim öneriyor ve ardından doğrulama eksikliğinden kaynaklanan halüsinasyonlardan kaynaklandığını söylüyor.

Ama daha önce de söylediğim gibi, saçma sonuçlar bulunuyor ChatGPT de neler oluyor?

Bazen anlamsız cevaplar üretebilir, ben pro üyelik almıştım bir dönem denemek için gayet iyidi.

Bu, kullanılan modele ve araçlara büyük ölçüde bağlıdır. Bunlara bağlı olarak, sonuçlar daha iyi veya daha kötü olacaktır çünkü GPT ya güncel kaynakları dikkate alır ya da yalnızca eğitim verilerine dayanarak yanıt verir. Güncel bilgileri aramak için yapay zeka kullanmak istiyorsanız, Perplexity gibi bir araç öneririm. Alternatif olarak, ücretsiz ve açık kaynaklı Perplexica seçeneği de mevcuttur. İkisi de aynıdır, ikincisi yerel LLM'leri veya API aracılığıyla diğer LLM'leri kullanır.

İster metin, ister resim, ister video veya ses içeriği olsun, yapay zekayı kullanırken verilen bağlam önemli bir rol oynar. Kendi sorgularınız (komutlarınız) ne kadar hassas olursa, yapay zeka o kadar iyi yanıt verebilir. Örneğin ChatGPT'de bu, internette güncel bilgiler aramak veya belirli makaleleri listelemek için açık bir talimatla yapılabilir. Bunu yaptığınızda, genellikle size birkaç kaynak gösterilir. Daha sonra bunları kendiniz inceler ve doğruluğunu onaylarsınız.

ChatGPT, Google gibi bir arama motoru değil, bir dil modelidir. Gerçek zamanlı, doğrulanabilir araştırmalara değil, eğitim verilerinden elde edilen olasılıklara dayalı olarak yanıtlar üretir. Bu nedenle, özellikle listeler, isimler veya güncel bilgiler gibi belirli gerçekler istendiğinde, genellikle mantıklı görünen ancak yanlış olan sonuçlar üretir. Bu bir hata değil, işlevselliğinin bir sonucudur.

En Son Güncellenen Oyunlar

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri