Corsair AiO sıvı soğutma sistemiyle 7950X3D'nin sıcaklık değerleri

kamuran

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, umarım bu konuyla ilgili doğru alt forumdayımdır. :D AMD 7950X3D işlemcim ve Corsair marka 360 mm sıvı soğutma sistemim var.
Ayrıca Gigabyte RTX 4080 ekran kartı da takılı. Kasa da Corsair marka, hava akışı optimize edilmiş büyük bir kasa.

Ön tarafta üç adet 120 mm fan ve arka tarafta bir adet 120 mm fan bulunuyor.
Toz filtreleri temiz.
Termal macunu da değiştirdim.

Buna rağmen, boşta çalışırken sıcaklıklar neredeyse sürekli olarak 64 ile 70 derece Celsius arasında değişiyor. Dairenin iç sıcaklığı 23,5 derece Celsius. Soğutma sıvısının sıcaklığı 33 derece Celsius ve pompa yaklaşık 2400 devir/dakika hızında çalışıyor. Aradaki tutarsızlığı oldukça önemli buluyorum ve bu nedenle tavsiye almak istedim.

Görev Yöneticisi yüzde 1–2 kullanım gösterse bile iCUE, RGB yazılımları, oyun başlatıcıları, tarayıcılar, Windows güncellemeleri veya antivirüs taraması çekirdekleri sürekli uyandırabilir. Ryzen işlemciler bu kısa yüklerde anlık olarak frekans ve voltaj yükselttiği için sıcaklık hızla 60–70°C seviyesine çıkabilir. Kontrol amacıyla iCUE, Discord, Steam, Epic Games, tarayıcı ve diğer arka plan programlarını tamamen kapatıp sistemi 10 dakika bekletin. Windows güç planını “Dengeli” olarak ayarlayın ve minimum işlemci durumunun yüzde 5 olduğundan emin olun. AMD chipset sürücüsüyle anakart BIOS’unun da güncel olması önemli.

BIOS içerisinde PBO veya anakartın otomatik performans geliştirme ayarları açıksa geçici olarak kapatıp tekrar deneyebilirsiniz. PBO kapatıldığında boşta sıcaklık belirgin şekilde düşerse sorun soğutucudan ziyade voltaj ve güç ayarlarıyla ilgilidir.

Peki, 360 mm'lik bir AIO soğutucuya sahip olmasına rağmen, boşta çalışırken neredeyse 70°C'ye ulaşması normal mi?

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri