Hoş geldiniz!

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir.

Aramıza Katıl..!

Drive Linux Nasıl Test Edilir

serennay

Kıdemli Üye

Rehbere Genel Bakış

Aşağıda, bir Linux işletim sistemini "Test Sürümü" için Windows Bilgisayarınızı nasıl kullanacağınıza ilişkin bir kılavuz yer almaktadır.

Linux'un hemen hemen her sürümü test sürüşü için kullanılabilir.
Herhangi bir masaüstü dağıtımının bir kopyasını herhangi bir distribütörün web sitesinden indirebilirsiniz.
Herhangi bir dağıtımı doğrudan distribütörden almanızı şiddetle tavsiye ederim. Bu şekilde aldığını biliyorsun.

Dikkate alınması gereken önemli bir şey destek.

Bleeping Computer Linux Forum iyi bir genel bilgi kaynağıdır.

Bununla birlikte, belirli bir dağıtımla ilgili belirli sorunlar arıyorsanız, distribütörlerin kendi destek forumunu kullanmak istersiniz.
Distro ne kadar popüler olursa, cevap bulma olasılığınız o kadar artar.

Forumlarda destek sağlayan hepimizin gönüllü olduğunu lütfen unutmayın.

Boş zamanlarımızda yapıyoruz. Biz ödeme alırız "Teşekkür ederim"gönderiler, yardım ettiğimiz insanlar tarafından bırakıldı.

Gerekli Araçlar

• Çalışan Pencere Bilgisayarı
  • Boş bir USB depolama cihazı
Talimatlar

Adım
: İndirmek ve denemek için bir "Distro" seçmek.

"Hangi Distro kullanmalıyım?" Sorusunu sorarsanız, bir düzine farklı kişiden bir düzine farklı cevap alacaksınız.

Herkesin kendi tercihi vardır ve hiçbiri yanlış değildir!

Linux Dağıtım, kurulum için paketlenmiş bir yazılım paketidir.

Her Distro'nun ortak bir yanı olacak ve bu Linux Çekirdeği.

Çekirdek, yazılımın donanımla etkileşime girmesini sağlayan makine arayüzüdür.

Çekirdeğe ek olarak, distribütörler farklı ihtiyaçları karşılamak için farklı yazılım paketleri ekleyecektir.

Bu yazılım paketleri Çekirdeğe eklendiğinde, Distro İşletim sistemi.

İşletim Sistemi, kullanıcıların ekranlarında gördükleri şeydir.

Geliştirme yıllarında, bazı yazılım paketleri tüm dağıtımlarda standart hale gelmiştir.
Bir makineye bir Çekirdek yükleyebilir ve yanıp sönen bir imleç alabilirsiniz, ancak yalnızca Çekirdeğin dahili komutlarıyla sınırlı olursunuz.

Gibi şeyler , Dosya paylaşımı, ve Baskı ortak Çekirdeğe eklenir.

Buna "Çekirdek"yazılım.

Zamanla, insanlar aynı şeyi ifade etmek için Çekirdek ve Çekirdek terimlerini kullanmaya başladılar.

Ancak, Çekirdek temel IO (Girdi / Çıktı) sistemi olmaya devam ediyor ve Çekirdek ona eşlik eden minimum kullanım yazılımıdır.

Farklı Distrolar farklı kullanıcılara yöneliktir. En yaygın üç tür Kişisel Masaüstü, Sunucu, ve gelişme.

Diğer türler arasında DLNA (Dijital Yaşam Ağı İttifakı) Sunucusu ve İzleme ve Güvenlik Sistemleri bulunur.

Herhangi bir Distro her türlü kullanıma uyarlanabilse de, en baştan ihtiyaçlarınıza uygun bir şey seçmek en iyisidir.

Bulacağınız üç ana Çekirdek Slackware, Debian, ve Kırmızı Şapka.

Distribütörler bu Çekirdekleri aldılar ve kendi özel Distro'larını yapmak için yazılım paketleri eklediler.
Örneğin Parted Magic, Disk Sürücüleri ve SSD'ler gibi depolama aygıtlarını yönetmek için Slackware tabanlı bir Distro'dur.

Kişisel Masaüstü olarak tasarlanmamıştır. Bir donanım yönetim aracıdır.

Linux Lite, Mint ve Xubuntu gibi distrolar, birkaçını belirtmek gerekirse, günlük kullanıcıyı hedefleyen Kişisel Masaüstü paketleridir.

Ne istediğinize karar vermeden önce deneyebileceğiniz çok daha fazlası var. Birçoğu hem 32bit hem de 64bit sürümlerinde geliyor.

Merak ediyorsanız, bir referans listesi: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Linux_distributions

Adım
: .iso veya .img dosyasını indirin.

İndirmek için genellikle iki dosya biçimi vardır. Ya olabilir ve .iso dosya veya .img dosya.

ISO dosyası, yazılımın depolandığı orijinal diskin bir kopyasıdır. Çoğu Distro ISO formatında gelir.

Bununla birlikte, IMG formatını kullanan bazılarıyla karşılaşabilirsiniz. IMG dosyası, diskteki tüm dosyaların bir kopyasıdır.

IMG dosyaları sıkıştırılmış ve sıkıştırılmamış iki biçimde gelir.

Her iki türde de saklanan verilerde fark yoktur. Her ikisi de aynı dosyalara sahiptir.

Denemek için bir Distro seçtikten sonra, indirmek için Distribütörler web sitesine gidin.

DİKKAT: Dağıtıcıdan daha hızlı indirmeler gibi şeyler sunan yanıltıcı arama sonuçlarına dikkat edin.

Bazı istenmeyen ekstralarla birlikte eksik bitleri olduğunu görebilirsiniz.

Distro dosyasını kaydettikten sonra, kullanmadan önce doğrulayın.

İndirme sitesi, yeni indirdiğiniz dosya için MD5 ve / veya SHA dizelerinin bir listesini yayınlamalıdır.

MD5 (Mesaj Zararlı) algoritmasının bazı güvenlik açıkları nedeniyle, SHA'yı (Güvenli Karma Algoritması) en iyi ve en güvenli yöntem olarak öneriyorum.

Her Distro, dosyaları için karma bilgilere sahip olacaktır.

İndirdiğiniz dosya için SHA dizesini kopyalayın. İndirme Klasörünüzdeki bir metin dosyasına yapıştırın.

Örnek olarak Waterloo Üniversitesi'nden Xubuntu 22 LTS 64bit kullanıyorum. İndirdiğiniz Distro ile değiştirin.

http://mirror.csclub.uwaterloo.ca/xubuntu-releases/22.04/release/SHA256SUMS

c7072859113399bef0e680a08c987c360f41642d8089ebb8928689066a9c9759 * xubuntu-22.04.2-desktop-amd64.iso

Windows 10'da arama sekmenizi tıklayın ve yazın CMD.

Bir arama sonucu "KOMUT SÖZLEŞMESİ"Uygulama.

COMMAND PROMPT'e sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" ı seçin. Yönetici ayrıcalıklarıyla bir komut satırı arabirimi veya DOS Penceresi açılır.

İndirmeyi sakladığınız klasörünüze CD. Örneğin:

cd \ Kullanıcılar \ kullanıcı adı \ İndirilenler

Aşağıdaki Komutu girin:

certutil -hashfile xubuntu-22.04.2-desktop-amd64.iso SHA256

Dosya adı ile karma türü (SHA256) arasındaki boşluğu unutmayın

C: \ Kullanıcılar \ kullanıcı adı \ İndirilenler \ certutil -hashfile xubuntu-22.04.2-desktop-amd64.iso SHA256

Çıktı ekranda buna benzer şekilde görünmelidir:

SHA256 karması xubuntu-22.04.2-desktop-amd64.iso:
c7072859113399bef0e680a08c987c360f41642d8089ebb8928689066a9c9759
CertUtil: -hashfile komutu başarıyla tamamlandı.

İki sayı eşleşirse, tebrikler! Artık seçtiğiniz Linux Distro'nun onaylı bir kopyasına sahipsiniz.
Değilse, indirdiğiniz dosya orijinal değildir veya bozuktur. Tekrar indirmeyi deneyin.

Adım : Dosyalarınızı bir USB sürücüsüne kopyalayın.

Ardından, boş bir USB sürücüsüne ihtiyacınız olacak.

DİKKAT: Sürücü boş değilse, üzerindeki dosyalar silinir. Yedeklemeyi unutmayın!

Bir ISO dosyası kullanıyorsanız, sürücünün ISO'dan daha büyük olması gerekir.
Xubuntu örneğinde, xubuntu-22.04.2-desktop-amd64.iso 2.9GB'dır.

Minimum boyuttaki USB 4 GB olacaktır.

Bir IMG dosyası kullanıyorsanız, sürücünün dosyadan çok daha büyük olması gerekir.
Bunun nedeni, bir IMG dosyasının sıkıştırılabilmesi ve USB sürücüsüne genişletilmesi için alana ihtiyaç duymasıdır.

Dosyaları kopyalamanın en basit yolu, sizin için bir yardımcı program yüklemektir.

Windows için geçmişte kullandığım bazı öneriler.

Windows 7 USB / DVD İndirme Aracı Bu yardımcı program Windows 10 ile çok iyi çalışıyor, ancak artık Microsoft'tan kullanılamıyor.

Ancak, kopyaların bulunduğu birkaç web sitesi.

DİKKAT: 3. Taraf oldukları için, bunu kendi sorumluluğunuzda indirin. Kaynağınızı doğrulayın!

Pendrive UUI (Evrensel USB Yükleyici) Windows 7 ve 10 üzerinde çalışırken iyi bir başarı elde ettim.

https://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/

Rufus Başka bir popüler gibi görünüyor. Windows 8 veya üstünü gerektirir.

Hem 32bit hem de ARM64 sürümüne sahiptir.

https://rufus.ie/en/

Raspberry Pi Görüntüleyici İster inanın ister inanmayın! Bu çalışıyor! Herhangi bir IMG dosyasını kullanmak için menünün altındaki "Özel" i seçin.

https://www.raspberrypi.com/news/raspberry-pi-imager-imaging-utility/

Herkes kullanımı kolay başka bir yardımcı program biliyorsa, bana bildirin, ben de bunları listeye ekleyeceğim.
Lütfen deneyimsiz (Newbie) kullanıcılar tarafından kullanıldıklarını unutmayın.

Karmaşık komutlar yalnızca görevi karmaşıklaştırır.

Adım : Bilgisayarınızı USB'den önyükleme yapacak şekilde yapılandırın.

Bu genellikle deneyimsiz kullanıcıların soğuk durdurulduğu adımdır.

Bunun nedeni, farklı BIOS veya donanım kurulum seçeneklerine sahip her üreticinin kendi iş yapma yoluna sahip olmasıdır.

Basmamı sağlayan Asus ana kartına sahip bir bilgisayarım var <sil > girmek için BIOS Kurulumu önyüklemede.

Ayrıca basmama izin veriyor <f8 > seçmek için önyükleme menüsü. Her iki seçenek de beni bir USB önyüklemesine sokuyor.

Ayrıca, bir Linux cihazının önyüklenmesine izin vermek için biraz karmaşık değişiklikler gerektiren çok daha yeni bir bilgisayarım var.

Sahip olmak zorunda Intel RST, (Intel Hızlı Depolama Teknolojisi) özelliği engelli.

Ayrıca AHCI önyükleme etkin ve bir .efi dosyasına ayarlanan yol USB cihazında.

Son olarak, Güvenli Önyükleme devre dışı.

DİKKAT: Windows'unuz Intel RST kullanacak şekilde ayarlanmışsa ve BIOS'unuzu AHCI olarak değiştirirseniz, Windows'unuz artık önyükleme yapmaz.

Bilgisayarınızı kapatarak başlayın. Ardından USB sürücüsünü takın.

Kullanabiliyorsanız, bir USB 3.x bağlantı noktası kullanın. USB 2.x'ten daha hızlı okuma / yazma süresine sahiptir.

Bilgisayarınızı açın ve ekranı izleyin.

"Diyor" yazan bir bilgi istemi görürsenizÖnyükleme Menüsü için <herhangi bir tuşa > basın"veya benzeri bir şey bu talimatları izleyin.

Bilgisayarınız daha sonra USB sürücüden önyükleme yapmalıdır ve bir "Yüklemeden Deneyin"seçenek.

Şimdi Linux'u deneyimleme yolundasınız. İyi eğlenceler!

Bir önyükleme cihazı seçmek için herhangi bir bilgi istemi yoksa ve bilgisayarınız Windows'a geri dönerse, dağıtmayın.

Bilgisayarı yeniden başlatın ve BIOS kurulumunu girin.

BIOS kurulumunda aradığınız şeyler şu şekilde etiketlenir: Önyükleme Yapılandırması, Önyükleme Siparişi, veya Varsayılan Önyükleme Cihazı.

Farklı üreticilerin aynı şey için farklı etiketleri var.

Değişiklik yapmadan önce varsayılan ayarları not edin. Bu şekilde orijinal yapılandırmasına geri döndürebilirsiniz.

İpucu: Telefonunuzla ekranın resmini çekin!

Hala bir USB'den önyükleme ile ilgili sorunlarınız varsa, bir arama öneririm.

"USB'den önyükleme nasıl yapılır bilgisayar yapma modul".

Bilgisayar üreticinizi ve model adınızı eklemeyi unutmayın.

Son çare olarak, bilgisayarınızın tam markası, modeli ve teknik özelliklerini içeren bir mesaj gönderin.

Birinin sizinle aynı sisteme sahip olması ve size ne yapacağınızı söyleyebilmesi mümkündür.

: meşgul:
Zeyilname: Daha deneyimli Windows Kullanıcıları için alternatif yöntem.

USB sürücü kullanmaya alternatif olarak, VM (Sanal Makine) seçtiğiniz Linux Distro'yu test etmek için.

Her ikisinde de Linux kullandım VMware İş İstasyonu ve Oracle Sanal Kutusu.

Şu anda Windows XP'ye erişmek için Linux bilgisayarımda Sanal Kutu kullanıyorum, çünkü AutoCAD 2000 Wine altında çalışırken düzgün bir şekilde çizilmeyecek.

Windows'ta bir VM ana bilgisayarı kurma konusunda yardım için lütfen VM yazılım sitesine bakın.

Daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa, burada Windows forumunu deneyin. Windows hakkında bizden daha çok şey biliyorlar.

Bunun yukarı tarafı, sürüş alanınız kadar çok Distro ayarlayabilmenizdir.

Bu, bir seferde birden fazla Distro'yu test etmenizi sağlar.

Ayrıca bilgisayarınızı yeniden başlatmadan Distro'nuzu başlatmanıza olanak tanır.

Distro'nun makinenizde nasıl çalıştığı hakkında daha iyi bir fikir verir ve Distro'nun yan yana karşılaştırmasını aynı anda yapabilirsiniz.

İPUCU: Windows Ana Bilgisayarınızdaki Belgeler klasörünüzü Linux VM'nizde kısa bir kesintiye eşleyin.

GIMP veya Libre Office gibi yazılımların MS Paint veya Office ile karşılaştırıldığında dosyalarınızı nasıl işlediğini görebileceksiniz.

Aşağı tarafı, bir sürücü domuzu olabilmesidir. Bir VM sabit diskinizde 30 GB veya daha fazla sürebilir. Alanı kurtarmak için istemediklerinizi silebilirsiniz.

Rehbere Genel Bakış

Aşağıda, bir Linux işletim sistemini "Test Sürümü" için Windows Bilgisayarınızı nasıl kullanacağınıza ilişkin bir kılavuz yer almaktadır.

Linux'un hemen hemen her sürümü test sürüşü için kullanılabilir.
Herhangi bir masaüstü dağıtımının bir kopyasını herhangi bir distribütörün web sitesinden indirebilirsiniz.
Herhangi bir dağıtımı doğrudan distribütörden almanızı şiddetle tavsiye ederim. Bu şekilde aldığını biliyorsun.

Dikkate alınması gereken önemli bir şey destek.

Bleeping Computer Linux Forum iyi bir genel bilgi kaynağıdır.

Bununla birlikte, belirli bir dağıtımla ilgili belirli sorunlar arıyorsanız, distribütörlerin kendi destek forumunu kullanmak istersiniz.
Distro ne kadar popüler olursa, cevap bulma olasılığınız o kadar artar.

Forumlarda destek sağlayan hepimizin gönüllü olduğunu lütfen unutmayın.

Boş zamanlarımızda yapıyoruz. Biz ödeme alırız "Teşekkür ederim"gönderiler, yardım ettiğimiz insanlar tarafından bırakıldı.

Gerekli Araçlar

• Çalışan Pencere Bilgisayarı
  • Boş bir USB depolama cihazı
Talimatlar

Adım
: İndirmek ve denemek için bir "Distro" seçmek.

"Hangi Distro kullanmalıyım?" Sorusunu sorarsanız, bir düzine farklı kişiden bir düzine farklı cevap alacaksınız.

Herkesin kendi tercihi vardır ve hiçbiri yanlış değildir!

Linux Dağıtım, kurulum için paketlenmiş bir yazılım paketidir.

Her Distro'nun ortak bir yanı olacak ve bu Linux Çekirdeği.

Çekirdek, yazılımın donanımla etkileşime girmesini sağlayan makine arayüzüdür.

Çekirdeğe ek olarak, distribütörler farklı ihtiyaçları karşılamak için farklı yazılım paketleri ekleyecektir.

Bu yazılım paketleri Çekirdeğe eklendiğinde, Distro İşletim sistemi.

İşletim Sistemi, kullanıcıların ekranlarında gördükleri şeydir.

Geliştirme yıllarında, bazı yazılım paketleri tüm dağıtımlarda standart hale gelmiştir.
Bir makineye bir Çekirdek yükleyebilir ve yanıp sönen bir imleç alabilirsiniz, ancak yalnızca Çekirdeğin dahili komutlarıyla sınırlı olursunuz.

Gibi şeyler , Dosya paylaşımı, ve Baskı ortak Çekirdeğe eklenir.

Buna "Çekirdek"yazılım.

Zamanla, insanlar aynı şeyi ifade etmek için Çekirdek ve Çekirdek terimlerini kullanmaya başladılar.

Ancak, Çekirdek temel IO (Girdi / Çıktı) sistemi olmaya devam ediyor ve Çekirdek ona eşlik eden minimum kullanım yazılımıdır.

Farklı Distrolar farklı kullanıcılara yöneliktir. En yaygın üç tür Kişisel Masaüstü, Sunucu, ve gelişme.

Diğer türler arasında DLNA (Dijital Yaşam Ağı İttifakı) Sunucusu ve İzleme ve Güvenlik Sistemleri bulunur.

Herhangi bir Distro her türlü kullanıma uyarlanabilse de, en baştan ihtiyaçlarınıza uygun bir şey seçmek en iyisidir.

Bulacağınız üç ana Çekirdek Slackware, Debian, ve Kırmızı Şapka.

Distribütörler bu Çekirdekleri aldılar ve kendi özel Distro'larını yapmak için yazılım paketleri eklediler.
Örneğin Parted Magic, Disk Sürücüleri ve SSD'ler gibi depolama aygıtlarını yönetmek için Slackware tabanlı bir Distro'dur.

Kişisel Masaüstü olarak tasarlanmamıştır. Bir donanım yönetim aracıdır.

Linux Lite, Mint ve Xubuntu gibi distrolar, birkaçını belirtmek gerekirse, günlük kullanıcıyı hedefleyen Kişisel Masaüstü paketleridir.

Ne istediğinize karar vermeden önce deneyebileceğiniz çok daha fazlası var. Birçoğu hem 32bit hem de 64bit sürümlerinde geliyor.

Merak ediyorsanız, bir referans listesi: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Linux_distributions

Adım
: .iso veya .img dosyasını indirin.

İndirmek için genellikle iki dosya biçimi vardır. Ya olabilir ve .iso dosya veya .img dosya.

ISO dosyası, yazılımın depolandığı orijinal diskin bir kopyasıdır. Çoğu Distro ISO formatında gelir.

Bununla birlikte, IMG formatını kullanan bazılarıyla karşılaşabilirsiniz. IMG dosyası, diskteki tüm dosyaların bir kopyasıdır.

IMG dosyaları sıkıştırılmış ve sıkıştırılmamış iki biçimde gelir.

Her iki türde de saklanan verilerde fark yoktur. Her ikisi de aynı dosyalara sahiptir.

Denemek için bir Distro seçtikten sonra, indirmek için Distribütörler web sitesine gidin.

DİKKAT: Dağıtıcıdan daha hızlı indirmeler gibi şeyler sunan yanıltıcı arama sonuçlarına dikkat edin.

Bazı istenmeyen ekstralarla birlikte eksik bitleri olduğunu görebilirsiniz.

Distro dosyasını kaydettikten sonra, kullanmadan önce doğrulayın.

İndirme sitesi, yeni indirdiğiniz dosya için MD5 ve / veya SHA dizelerinin bir listesini yayınlamalıdır.

MD5 (Mesaj Zararlı) algoritmasının bazı güvenlik açıkları nedeniyle, SHA'yı (Güvenli Karma Algoritması) en iyi ve en güvenli yöntem olarak öneriyorum.

Her Distro, dosyaları için karma bilgilere sahip olacaktır.

İndirdiğiniz dosya için SHA dizesini kopyalayın. İndirme Klasörünüzdeki bir metin dosyasına yapıştırın.

Örnek olarak Waterloo Üniversitesi'nden Xubuntu 22 LTS 64bit kullanıyorum. İndirdiğiniz Distro ile değiştirin.

http://mirror.csclub.uwaterloo.ca/xubuntu-releases/22.04/release/SHA256SUMS

c7072859113399bef0e680a08c987c360f41642d8089ebb8928689066a9c9759 * xubuntu-22.04.2-desktop-amd64.iso

Windows 10'da arama sekmenizi tıklayın ve yazın CMD.

Bir arama sonucu "KOMUT SÖZLEŞMESİ"Uygulama.

COMMAND PROMPT'e sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" ı seçin. Yönetici ayrıcalıklarıyla bir komut satırı arabirimi veya DOS Penceresi açılır.

İndirmeyi sakladığınız klasörünüze CD. Örneğin:

cd \ Kullanıcılar \ kullanıcı adı \ İndirilenler

Aşağıdaki Komutu girin:

certutil -hashfile xubuntu-22.04.2-desktop-amd64.iso SHA256

Dosya adı ile karma türü (SHA256) arasındaki boşluğu unutmayın

C: \ Kullanıcılar \ kullanıcı adı \ İndirilenler \ certutil -hashfile xubuntu-22.04.2-desktop-amd64.iso SHA256

Çıktı ekranda buna benzer şekilde görünmelidir:

SHA256 karması xubuntu-22.04.2-desktop-amd64.iso:
c7072859113399bef0e680a08c987c360f41642d8089ebb8928689066a9c9759
CertUtil: -hashfile komutu başarıyla tamamlandı.

İki sayı eşleşirse, tebrikler! Artık seçtiğiniz Linux Distro'nun onaylı bir kopyasına sahipsiniz.
Değilse, indirdiğiniz dosya orijinal değildir veya bozuktur. Tekrar indirmeyi deneyin.

Adım : Dosyalarınızı bir USB sürücüsüne kopyalayın.

Ardından, boş bir USB sürücüsüne ihtiyacınız olacak.

DİKKAT: Sürücü boş değilse, üzerindeki dosyalar silinir. Yedeklemeyi unutmayın!

Bir ISO dosyası kullanıyorsanız, sürücünün ISO'dan daha büyük olması gerekir.
Xubuntu örneğinde, xubuntu-22.04.2-desktop-amd64.iso 2.9GB'dır.

Minimum boyuttaki USB 4 GB olacaktır.

Bir IMG dosyası kullanıyorsanız, sürücünün dosyadan çok daha büyük olması gerekir.
Bunun nedeni, bir IMG dosyasının sıkıştırılabilmesi ve USB sürücüsüne genişletilmesi için alana ihtiyaç duymasıdır.

Dosyaları kopyalamanın en basit yolu, sizin için bir yardımcı program yüklemektir.

Windows için geçmişte kullandığım bazı öneriler.

Windows 7 USB / DVD İndirme Aracı Bu yardımcı program Windows 10 ile çok iyi çalışıyor, ancak artık Microsoft'tan kullanılamıyor.

Ancak, kopyaların bulunduğu birkaç web sitesi.

DİKKAT: 3. Taraf oldukları için, bunu kendi sorumluluğunuzda indirin. Kaynağınızı doğrulayın!

Pendrive UUI (Evrensel USB Yükleyici) Windows 7 ve 10 üzerinde çalışırken iyi bir başarı elde ettim.

https://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/

Rufus Başka bir popüler gibi görünüyor. Windows 8 veya üstünü gerektirir.

Hem 32bit hem de ARM64 sürümüne sahiptir.

https://rufus.ie/en/

Raspberry Pi Görüntüleyici İster inanın ister inanmayın! Bu çalışıyor! Herhangi bir IMG dosyasını kullanmak için menünün altındaki "Özel" i seçin.

https://www.raspberrypi.com/news/raspberry-pi-imager-imaging-utility/

Herkes kullanımı kolay başka bir yardımcı program biliyorsa, bana bildirin, ben de bunları listeye ekleyeceğim.
Lütfen deneyimsiz (Newbie) kullanıcılar tarafından kullanıldıklarını unutmayın.

Karmaşık komutlar yalnızca görevi karmaşıklaştırır.

Adım : Bilgisayarınızı USB'den önyükleme yapacak şekilde yapılandırın.

Bu genellikle deneyimsiz kullanıcıların soğuk durdurulduğu adımdır.

Bunun nedeni, farklı BIOS veya donanım kurulum seçeneklerine sahip her üreticinin kendi iş yapma yoluna sahip olmasıdır.

Basmamı sağlayan Asus ana kartına sahip bir bilgisayarım var <sil > girmek için BIOS Kurulumu önyüklemede.

Ayrıca basmama izin veriyor <f8 > seçmek için önyükleme menüsü. Her iki seçenek de beni bir USB önyüklemesine sokuyor.

Ayrıca, bir Linux cihazının önyüklenmesine izin vermek için biraz karmaşık değişiklikler gerektiren çok daha yeni bir bilgisayarım var.

Sahip olmak zorunda Intel RST, (Intel Hızlı Depolama Teknolojisi) özelliği engelli.

Ayrıca AHCI önyükleme etkin ve bir .efi dosyasına ayarlanan yol USB cihazında.

Son olarak, Güvenli Önyükleme devre dışı.

DİKKAT: Windows'unuz Intel RST kullanacak şekilde ayarlanmışsa ve BIOS'unuzu AHCI olarak değiştirirseniz, Windows'unuz artık önyükleme yapmaz.

Bilgisayarınızı kapatarak başlayın. Ardından USB sürücüsünü takın.

Kullanabiliyorsanız, bir USB 3.x bağlantı noktası kullanın. USB 2.x'ten daha hızlı okuma / yazma süresine sahiptir.

Bilgisayarınızı açın ve ekranı izleyin.

"Diyor" yazan bir bilgi istemi görürsenizÖnyükleme Menüsü için <herhangi bir tuşa > basın"veya benzeri bir şey bu talimatları izleyin.

Bilgisayarınız daha sonra USB sürücüden önyükleme yapmalıdır ve bir "Yüklemeden Deneyin"seçenek.

Şimdi Linux'u deneyimleme yolundasınız. İyi eğlenceler!

Bir önyükleme cihazı seçmek için herhangi bir bilgi istemi yoksa ve bilgisayarınız Windows'a geri dönerse, dağıtmayın.

Bilgisayarı yeniden başlatın ve BIOS kurulumunu girin.

BIOS kurulumunda aradığınız şeyler şu şekilde etiketlenir: Önyükleme Yapılandırması, Önyükleme Siparişi, veya Varsayılan Önyükleme Cihazı.

Farklı üreticilerin aynı şey için farklı etiketleri var.

Değişiklik yapmadan önce varsayılan ayarları not edin. Bu şekilde orijinal yapılandırmasına geri döndürebilirsiniz.

İpucu: Telefonunuzla ekranın resmini çekin!

Hala bir USB'den önyükleme ile ilgili sorunlarınız varsa, bir arama öneririm.

"USB'den önyükleme nasıl yapılır bilgisayar yapma modul".

Bilgisayar üreticinizi ve model adınızı eklemeyi unutmayın.

Son çare olarak, bilgisayarınızın tam markası, modeli ve teknik özelliklerini içeren bir mesaj gönderin.

Birinin sizinle aynı sisteme sahip olması ve size ne yapacağınızı söyleyebilmesi mümkündür.

: meşgul:
Zeyilname: Daha deneyimli Windows Kullanıcıları için alternatif yöntem.

USB sürücü kullanmaya alternatif olarak, VM (Sanal Makine) seçtiğiniz Linux Distro'yu test etmek için.

Her ikisinde de Linux kullandım VMware İş İstasyonu ve Oracle Sanal Kutusu.

Şu anda Windows XP'ye erişmek için Linux bilgisayarımda Sanal Kutu kullanıyorum, çünkü AutoCAD 2000 Wine altında çalışırken düzgün bir şekilde çizilmeyecek.

Windows'ta bir VM ana bilgisayarı kurma konusunda yardım için lütfen VM yazılım sitesine bakın.

Daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa, burada Windows forumunu deneyin. Windows hakkında bizden daha çok şey biliyorlar.

Bunun yukarı tarafı, sürüş alanınız kadar çok Distro ayarlayabilmenizdir.

Bu, bir seferde birden fazla Distro'yu test etmenizi sağlar.

Ayrıca bilgisayarınızı yeniden başlatmadan Distro'nuzu başlatmanıza olanak tanır.

Distro'nun makinenizde nasıl çalıştığı hakkında daha iyi bir fikir verir ve Distro'nun yan yana karşılaştırmasını aynı anda yapabilirsiniz.

İPUCU: Windows Ana Bilgisayarınızdaki Belgeler klasörünüzü Linux VM'nizde kısa bir kesintiye eşleyin.

GIMP veya Libre Office gibi yazılımların MS Paint veya Office ile karşılaştırıldığında dosyalarınızı nasıl işlediğini görebileceksiniz.

Aşağı tarafı, bir sürücü domuzu olabilmesidir. Bir VM sabit diskinizde 30 GB veya daha fazla sürebilir. Alanı kurtarmak için istemediklerinizi silebilirsiniz.
güzel bir örnek olmuş paylaşımın için teşekkür ederim.

Öne Çıkan Konular