Teknoloji Forum

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir. Aramıza Katıl..!

DriveZ Freeware Uygulamasına Hangi Alternatifler Var?

navigatio

Kıdemli Üye
Selamlar.
Klasör veya dosyaların adlarını Panoya kopyalamama izin veren DriveZ adlı küçük bir ücretsiz program kullanıyorum. Oradan klasörleri Microsoft Word, Excel veya Access'e yapıştırabilirim. DriveZ yeterli, ancak arayüzü küçük ve hantal. DriveZ'ye benzer, ancak kullanımı daha kolay, aradığımı bulmak için çok fazla sürükleme yapma gerektirmeyen bir program bilen var mı diye sormak istiyorum.

Bu arada, Windows 11 için. Teşekkürler!

Çözüm
Selam @navigatio seni anladım ve işine yarayabilecek bir program var elbet tamda istediğin gibi sanırım bir incele istersen açıklamayı ve ne işe yaradığını yazıyorum.

FilelistCreator​

Dosya listesi Oluşturucu
Çok çeşitli durumlarda dosya veya dizin listelerine ihtiyaç duyulur. Belki bir CD, DVD, sabit disk veya bellek çubuğundaki bazı dosya veya klasörlerin dizinine ihtiyacınız vardır, belki dosya koleksiyonlarınız hakkında genel bir bakışa sahip olmak istersiniz, bir meslektaşınıza bir liste göndermek istersiniz veya bir dosya listesini internette yayınlamak istersiniz.

Ancak böyle bir liste oluşturmak çok zaman alabilir. Tüm dosyaları ve klasörleri elle listelemek, özellikle de 100, 1.000 veya hatta...
Selam @navigatio seni anladım ve işine yarayabilecek bir program var elbet tamda istediğin gibi sanırım bir incele istersen açıklamayı ve ne işe yaradığını yazıyorum.

FilelistCreator​

Dosya listesi Oluşturucu
Çok çeşitli durumlarda dosya veya dizin listelerine ihtiyaç duyulur. Belki bir CD, DVD, sabit disk veya bellek çubuğundaki bazı dosya veya klasörlerin dizinine ihtiyacınız vardır, belki dosya koleksiyonlarınız hakkında genel bir bakışa sahip olmak istersiniz, bir meslektaşınıza bir liste göndermek istersiniz veya bir dosya listesini internette yayınlamak istersiniz.

Ancak böyle bir liste oluşturmak çok zaman alabilir. Tüm dosyaları ve klasörleri elle listelemek, özellikle de 100, 1.000 veya hatta 100.000 dosya varsa ve tablo dosyalar hakkında ek bilgiler de içermeliyse sıkıcıdır. Elbette, başka bir yol komut istemindeki çeşitli komutları kullanmaktır, ancak çok az kişi bunu bilir veya oluşturulan çıktı biçiminden memnundur.

Bu nedenle en kolay yol, Windows, Linux ve macOS işletim sistemleri için mevcut olan FilelistCreator'ı kullanmaktır. Bu araçla, dosya listeleri oluşturmak artık çok fazla çaba gerektirmiyor. Listelenmeleri için dosyaları veya klasörleri programa sürüklemeniz yeterli. Yalnızca dosyaları, yalnızca klasörleri veya her ikisini de listelemek isteyip istemediğinize ve tablonuzun hangi sütunları içermesi gerektiğine kendiniz karar verebilirsiniz.

Umarım işine yarar @navigatio link altta iyi forumlar dilerim.

Çözüm

Trend Konular