Burada sizi neler bekliyor? İşte oyun hakkında kısa bir bilgi ve bazı karakter tanıtımları (hepsi değil).
Herkese iyi günler. Ben Taksi Şoförü, Yayıncı, Anime Hayranı ve aynı zamanda tutkulu bir oyuncuyum. Konu oldukça sıradan; temelde, nükleer bir silahı etkisiz hale getirmek için gönderiliyoruz. Hikayenin kendisi oldukça vasat; belki o zamanlar hayranlık uyandırıcıydı, ama bir çocuk için anlaşılmaz olurdu. O zamanın çocuklarının kesinlikle ilgisini çekmeyeceği düşüncesi aklımdan çıkmıyor, ama gerçekten gerekli miydi?
Ama buradaki karakterler iyi.
Favorim Gray Fox.
" Çatışma kanımızda var. Bunu inkar edemeyiz. Savaş alanında doğdum. Savaş alanında öleceğim. Tek yapabileceğim savaşmak, Snake tek yapabileceğim savaşmak. "
Parçalanmış bir ruha, hasar görmüş bir psikeme ve bilince sahip bir paralı asker. Genç yaşta savaşmış ve savaşın tüm dehşetine tanık olmuş bir adam. Artık öyle görünmüyor bir adam.
Bir zamanlar Solid Snake'in yoldaşı ve arkadaşıydı, ancak Big Boss'a olan sadakati onu Metal Gear 2'nin ikinci bölümünde Solid'e karşı savaşmaya zorladı. Yenilgisinden ve ölümden dönmesinden sonra bir siborg haline getirildi.
Bir çeşit ninja suikastçısı olan bu karakterle, Metal Gear REX'in baş mühendisi Hal "Otacon" Emmerich'i öldürmek istediğinde karşılaşıyoruz. Oyunun en ilgi çekici dövüş sistemlerinden biri, sadece Psychomantis ile kıyaslanabilir (ama onun da kendine özgü ilginç şakaları var). Zaferin ardından kim olduğunu öğreneceğiz ve bir sonraki karşılaşmayı dört gözle bekleyeceğiz.
Oyunun sonunda Metal Gear konusunda bize yardım ediyor ve bu yüzden ölüyor (ama gerçekten ölüyor mu?). Bize yardım ederken "kız kardeşi" hakkındaki gerçeği anlatıyor ve ona her şeyi anlatmamızı istiyor.
Aslında baş karakter.
MG1-2'de kendini kanıtlamış, önce Gray Fox'u (sonradan öğrendiğimize göre değilmiş) ve ardından ikinci bölümde babası Big Boss'u alt etmiş efsanevi bir paralı casus. Onun hakkında ne söyleyebilirim ki? Kendine özgü ahlaki prensipleri olan ve kadınlara düşkün, ilginç bir karakter. Hikayeye göre, bizlerin deney tüpleri olduğumuzu ve Liquid'in kardeşi olduğumuzu, onu öldüreceğimizi öğreniyoruz. Onunla ilgili bir başka ilginç gerçek daha. Son savaş sırasında Liquid, Solid'in babasının en iyi genlerini taşıdığını söyler, ancak gerçekte Liquid'in genleri daha üstündür (oyundan sonra öğrendiğimiz ilginç bir bilgi).
Meryl
Shadow Moses Adası'nda yapılan bir silah test tatbikatı sırasında, Meryl, 2005 yılında birkaç askerin kayıp olduğu bildirilmesinin ardından acil yedek asker olarak FOXHOUND'a katıldı. Ardından bir isyan çıktı ve Meryl kendini bu olayların içinde buldu. Dürüst olmak gerekirse, onu bir karakter olarak hala anlamıyorum. Belki de savaşta böyle olur: Solid ile tanışır, aşık olur, bir keskin nişancı tarafından vurulur ve oyunun yarısında onu görmeyiz. Radyoda ilk cinayetinden sonra içini döktüğü dokunaklı bir an var. Ama karakter olarak beni pek etkilemedi.
Roy Campbell
Solid'in bağlantısı bize fazla bir şey söylemedi, ancak daha sonra sebebini öğrendik: Meryl'in yeğeni yüzünden bunu yapmak zorunda kalmıştı; yeğeni özellikle Roy'a şantaj yapmak için oraya gönderilmişti. Onun hakkında söylenecek özel bir şey yok, sadece tipik bir oyun koordinatörü, bize ne yapmamız gerektiğini söylüyor. Sonunda, muhtemelen yeğeni sayesinde bizi kurtarıyor. Ama ona minnettarız.
Naomi Hunter
Shadow Moses olayından önce FOXHOUND'un eski sağlık personeli şefi ve o görev sırasında Solid Snake'in ekibinin bir üyesi. Sonradan öğrendiğimiz gibi, intikam uğruna bize ihanet etmiş, görevden önce bize bir virüs bulaştırmış ve bu yüzden biz ve diğerleri ölecektik. Sonuçta, Fox'un "kız kardeşi" olduğu ortaya çıkıyor. Tıpkı Fox'un kız kardeşi gibi, o da çocukken ailesini öldürmüş ama onu öldürememiş. Tabii ki bunu ona söylememiş ve ona değer vermiş. MG1 ve MG2'deki olaydan sonra bize karşı kin beslemiş ve ekibimize sızmış. Ve sonra her şey başlamış.
Daha sonra Solid'e gerçek niyetlerini açıkladı. Ve evet, MG1'de Fox'u kurtaran oydu. Oyunun sonunda, Fox'un bize anlattığı gerçeğin tamamını açıklamadık.
Bu virüsle ilgili anlamadığım tek bir şey var. Yani, genlerimize karşı gelirsek bizi öldürmüyor, ama onlara uyarsak, Liquid'de olduğu gibi aynı şey oluyor? Yani, doğru yolu izleyip yaşamak gerekiyor. Peki ya oyun? İyi. Patronlar, hepsi olmasa da, iyi. Oyun mekanikleri de takdire şayan; o zamanlar bunların hepsini düşünmek zorunda kalmışlar!
Kojima bir dahi! Psychomantis kesinlikle kalbimde özel bir yere sahip, oyun kumandasıyla yaptığı şakayı uzun süre hatırlayacağım. Oyundan hiç keyif alacağımı beklemiyordum. Efsanevi olduğunu biliyordum ama çok eski olduğu için dokunmak bile istemiyordum. Ama anlaşılan grafiklerin hiç umurumda olmadığını fark ettim. Sanırım daha sonra Deus Ex'in tüm oyunlarını oynayacağım. Oynamaya devam edecek miyim? Kesinlikle, bence bu oynadığım en iyi oyun serisi olacak. Eh, durum böyle işte, saçmalıklarımı okuduğunuz için teşekkürler (sanırım bu kadar çok mektup yazdığım ilk sefer). Beni sertçe eleştirebilirsiniz. Diyelim ki bu sadece bir deneme.
Oyun bende burada tarif edebileceğimden çok daha fazla duygu uyandırdı, çünkü ben bir yazar değilim ve metin yazmak benim için zor.