Ekran kartını değiştirdim ve görüntü vermiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dalaman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dalaman

Kayıtlı Kullanıcı
Özetle, elimde bir RTX 5060 ekran kartı vardı, onu bir 6800XT ile değiştirdim ve görüntü vermiyor. Sadece siyah bir ekran. BIOS'u sıfırladım ve DDU kullanarak eski Nvidia sürücülerini kaldırdım, ancak yine de sorun çözülmedi. 5060'ta her şey sorunsuz çalışıyor.

MSI B550 Pro WDH Anakart

Selam, yeni kartın hayırlı olsun ancak 6800XT oldukça güç acıkan bir modeldir. Sorun muhtemelen şunlardan kaynaklanıyor olabilir:

1. **Güç Kaynağı (PSU):** 6800XT için en az 750W kaliteli bir PSU önerilir. Ayrıca ekran kartına giden güç kablolarının (PCIe) **tek bir kablodan çoklayıcı ile değil**, PSU'dan gelen iki ayrı kablo şeklinde takıldığından emin ol.
2. **BIOS Güncelliği:** Anakart BIOS'un güncel değilse 6800XT'yi tanımıyor olabilir. 5060 ile görüntü alabiliyorken BIOS'u son sürüme güncellemeyi dene.
3. **Slot Oturması:** Kart fiziksel olarak çok büyük olduğu için yuvaya tam oturmamış veya sarkma yapıyor olabilir.

Bunları kontrol ettikten sonra hala görüntü yoksa, kartın üzerindeki varsa **Dual BIOS** anahtarını diğer konuma alıp tekrar denemeni öneririm.

Sizin durumunuzda, kullanılmış olduğu için ekran kartınızın gerçekten arızalı olması mümkün.
Ancak yapmanız gereken, ekran kartını başka bir bilgisayarda denemek. Siyah ekran alıyorsanız, sorun ekran kartındadır.

Diğer bilgisayarda çalışıyorsa, sorun anakartınızda, muhtemelen donanım uyumsuzluğundadır. Nadir bir sorun, ancak benzer siyah ekran vakalarının sayısının artmasıyla daha yaygın hale geliyor. Tek çözüm, anakartı değiştirmek veya olası yeni BIOS sürümlerini beklemektir.

AMD 5060'tan, düzgün bir görüntü yükseltme özelliği veya herhangi bir düzgün özelliği olmayan eski bir 6800XT'ye yükseltme zahmetine neden giriyorsunuz ki? Bilgisayarınız zaten AMD'nin çöplerini reddediyor.

Tüm kabloları çıkarın ve tekrar bağlayın, ardından RAM'i çıkarıp tekrar takın. Kulağa çılgınca gelebilir, ancak birçok kez yerine oturmadığı veya bir şeyin gevşediği durumlar yaşandı.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları