Ekran siyah ve bilgisayar açılmıyor?

sahingozde

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba sevgili techforum üyeleri, lütfen aşağıdaki problemde bana yardımcı olur musunuz?

Asus ROG Strix B850 A oyun WiFi anakartı
İşlemci 7800x3d
RAM g skill ripjaws s5 ddr 5 32gb
Cougar Gle 850w Gold
Thermalright Peerless Assassin 120 Tower
Mevcut bileşenlerden şunlar elde edildi:
Gigabyte RTX 4070 ekran kartı
Samsung 980 1TB M2 SSD
Deepcool Matrexx 50 kasa

Bilgisayarın işlevselliğini test etmek için her şeyi kabaca, kablo bağları veya gelişmiş kablo yönetimi olmadan bir araya getirdim. Güç kaynağını açtıktan sonra anakartın arka ışığı yandı. Başlat düğmesine bastım, ancak bilgisayar başlamadı. Sadece bir tık sesi geldi; röle ve güç kaynağı çalışmaya başladı ve arka ışık yanmaya devam etti. Hiçbir gösterge yanmadı, bu da her şeyin düzgün çalışması gerektiği anlamına geliyordu. CPU kablolarının anakarta sıkıca takılı olduğundan emin oldum ve sistemi yeniden başlattım, ancak aynı şey oldu. Sorun ne olabilir? İşlemcinin sahte veya arızalı olma olasılığı nedir? (7800x3D'nin sahtesinin üretilip "sahte işlemci" olarak satıldığını duydum.)

Daha önce hangi yöntemleri denedim:
RAM modüllerini çıkardım, tek tek taktım, değiştirdim, her şey aynı.
CPU kablolarından birini bağlı bıraktım, diğerini çıkardım.
RAM'in sıkıca takılıp takılmadığını kontrol ettim.
İki tane oldukları için işlemci kablolarını çıkarıp tekrar taktım.

Beavis'i güncelleyin. Artık neredeyse tüm üreticiler, işlemci veya bellek olmasa bile, sadece anakart üzerinde Beavis'i güncelleme seçeneği sunuyor.

AM5 soketinde ilk önyükleme uzun sürebilir; bellek test ediliyor. Güç düğmesine bastıktan sonra 10-15 dakika bekleyin.

Anakartınızın arkasında büyük olasılıkla BIOS etiketli bir USB bağlantı noktası vardır; bu, yeni Beavis'i bir flash sürücüden başlatmak içindir; oradan diğer donanımları çıkarın. P1 ve P2'yi kontrol ettiyseniz, anakartın arkasında küçük bir BIOS Flashback anahtarı olup olmadığını da kontrol edin. Yanıp sönmeye başlar ve güç düğmesine bastıktan sonra durmazsa, BIOS'u yüklemek için bir flash sürücüyü bekliyor demektir veya (benim başıma geldiği gibi, o durumda takılı kaldı).

Aşağıdaki yöntem yardımcı olacaktır:

Bu bir geçici çözüm olduğundan, bilgisayarı çalıştırmak için güç kaynağını kapatın, böylece bilgisayardaki tüm göstergeler söner.

Güç kaynağını düğmeyle açın ve BIOS flaşlama ışığı yanmadan hemen önce bilgisayarı açın; bu, işlemi atlamanıza olanak tanıyacaktır.

Eğer P3 yardımcı olduysa ve bilgisayar açıldıysa, BIOS'a gidin ve güç ayarlarında ErP etkinleştirme seçeneğini arayın S4 ve S5 seçenekleri.

AM5'te, bellek eğitimi nedeniyle ilk açılış çok uzun sürebilir. Kapanmadan önce ne kadar beklediniz?

TechFoumTR Blog Yazıları