Fotoğraflar çift tıklama ile açılmıyor?

Sor, Paylaş, Öğren, Eğlen...

Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Ücretsiz Üye Ol..!

dosyaCı

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar, Windows 11 kullanıyorum. Bilgisayarda saklanan fotoğraflar, herhangi bir formatta ancak özellikle en yaygın format olan .jpeg'de, fareyle çift tıklama kullanılarak açılmıyor. Birçok farklı klasördeki çok çeşitli jpeg dosyaları için resim küçük resimleri mevcut , ancak bunlara çift tıkladığınızda hiçbir şey olmuyor. Açılmıyor, küçük resme sağ tıklayıp işlem listesinden "Aç" seçeneğine tıkladığınızda da hiçbir şey olmuyor. Açılmıyor, ancak "Birlikte Aç" seçeneğini seçip Fotoğraflar'ı (MS Fotoğraflar yazılımının adı) seçerseniz, dosya yıllardır olduğu gibi tam ekran olarak açılıyor. Aynı yazılıma sahip, 3 metre uzakta bulunan başka bir aile bilgisayarı, çift tıklama kullanarak herhangi bir jpeg görüntüsünü düzenli olarak açıyor. Her iki bilgisayarda da jpeg dosyası açmak için varsayılan program aynı şekilde 'Fotoğraflar' olarak ayarlanmış.

Çalışmayan bilgisayara 'Fotoğraflar' indirildi ve yeniden yüklendi. Hiçbir değişiklik yok. Tamamen aynı. Çift tıklama kullanarak programla resim dosyalarını açamıyorum.

Merhaba,

Oldukça can sıkıcı bir durum ancak çözümü genellikle dosya ilişkilendirmelerini sıfırlamakta yatıyor. Varsayılan uygulama doğru görünse de kayıt defteri (registry) üzerinde bir takılma olmuş olabilir. Şu adımları deneyebilirsiniz:

1. Varsayılanları Sıfırla: `Ayarlar > Uygulamalar > Varsayılan Uygulamalar` kısmına gidin. En altta "Tüm varsayılan uygulamaları sıfırla" butonuna basın veya Fotoğraflar uygulamasını bulup içinden "Sıfırla" deyin.
2. Uygulamayı Onar: `Ayarlar > Uygulamalar > Yüklü Uygulamalar` yolunu izleyin. Microsoft Fotoğraflar'ı bulun, üç noktaya tıklayıp `Gelişmiş Seçenekler` deyin. Önce Onar, sorun çözülmezse Sıfırla butonunu kullanın.
3. Dosya Gezgini'ni Yeniden Başlat: Görev Yöneticisi'ni açıp "Windows Gezgini"ni bulup sağ tıklayarak "Yeniden Başlat" deyin. Bazen bu basit işlem tetikleyici sorunu çözebiliyor.
4. Shell Uzantılarını Kontrol Edin: Eğer bilgisayarınızda üçüncü taraf bir fotoğraf düzenleyici (Photoshop, Corel vb.) yüklüyse, bunlar sağ tık/çift tık komutlarını bozmuş olabilir.

Eğer bunlar işe yaramazsa, Windows PowerShell'i (Yönetici) açıp şu komutu yapıştırarak Fotoğraflar uygulamasını sistem bazında yeniden kaydedebilirsiniz:
`Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}`

Umarım çözülür!

Bu, fotoğrafları açmak için varsayılan olarak ayarlanmış bir program olmadığı anlamına geliyor. Sağ tıklayıp "Birlikte aç" seçeneğini seçtiğinizde, "Her zaman bu programı kullan" için bir onay kutusu olmalıdır.

Fotoğraf özelliğini hiç kullanmasam da (her zaman fotoğraflarımı bozuyor), Irfanview'i tercih ederim. Çok daha iyi bir program, ücretsiz ve çok daha esnek.

Arkadaşlar. "Fotoğraflar" uygulaması varsayılan olarak ayarlanmış durumda. Bunu birkaç kez kontrol ettim ve tekrar ayarladım. Ayrıca programı yeniden başlattım. Hiçbir değişiklik yok. Başka bir sorun var. Diğer dosyalar (Word vb.) herhangi bir klasördeki dosya adına çift tıklayarak sorunsuz bir şekilde açılıyor.

TechFoumTR Blog Yazıları