Full HD'den 2K'ya geçişte "vay be" etkisini hissettiniz mi?

Sor, Paylaş, Öğren, Eğlen...

Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Ücretsiz Üye Ol..!

selimkurus

Kayıtlı Kullanıcı
60Hz Full HD ekranımı yenisiyle değiştirmeyi hala düşünüyorum. İlk aklıma gelen 144Hz veya üzeri bir ekran almak, ancak 60Hz Full HD ekranı 144Hz Full HD ekranla değiştirmek pek iyi bir fikir değil. 2K bir ekrana göz dikiyorum. Bazıları resimdeki farkın çok büyük olduğunu, inanılmaz olduğunu söylerken, bazı arkadaşlarım da "Bilmiyorum, pek bir fark göremedim" diyor.
Sizin için nasıldı?

Biz de hayranlık uyandıran bir etki hissettik diyenler var mı?

Kesinlikle o "vay be" etkisini hissediyorsunuz, ancak bu biraz da kullandığınız ekranın boyutuna bağlı.

24 inçte Full HD hala idare ederken, 27 inç ve üzerine çıktığınızda 2K (1440p) farkını görmemek imkansız. Piksel yoğunluğu arttığı için görüntüler çok daha keskinleşiyor, masaüstünde çalışma alanınız genişliyor ve o "çamurlu" görüntü gidiyor.

Asıl kırılma noktası ise şu: Hem 60Hz'den 144Hz'e hem de 1080p'den 2K'ya aynı anda geçerseniz, bilgisayar deneyiminiz tamamen sınıf atlayacaktır. Sadece çözünürlük değil, akıcılık da o hayranlık etkisini perçinler.

Eğer sisteminiz (ekran kartınız) 2K çözünürlükte yüksek kare hızlarını destekliyorsa, arkana bakma derim!

Çözünürlüğü artırmak genellikle "vay be" dedirtecek bir an yaratmaz. Ancak IPS'den OLED'e geçmek.

60Hz Full HD ekranımı yenisiyle değiştirmeyi hala düşünüyorum. İlk aklıma gelen 144Hz veya üzeri bir ekran almak, ancak 60Hz Full HD ekranı 144Hz Full HD ekranla değiştirmek pek iyi bir fikir değil. 2K bir ekrana göz dikiyorum. Bazıları resimdeki farkın çok büyük olduğunu, inanılmaz olduğunu söylerken, bazı arkadaşlarım da "Bilmiyorum, pek bir fark göremedim" diyor.
Sizin için nasıldı?

Biz de hayranlık uyandıran bir etki hissettik diyenler var mı?
Bahsettiğin gibi bir etki yaşayacağını düşünmüyorum. Benim daha 2k monitörüm bile yokken arkadaşımın 27inç 1080p monitöründe oyun oynarken rahatsız hissetmiştim. Çoğu kişi gereksiz bulsa da ben memnunum, 24 inç 2k monitör aldım kullanıyorum, daha yüksek inç olsa daha mi iyi olurdu ? tabi ki evet ama fiyat farkı açılıyordu tercih etmedim. 4070 ekran kartıyla gayet güzel.

Konuyu okuyanlar
3 dk

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları