Full HD'den 2K'ya geçişte "vay be" etkisini hissettiniz mi?

selimkurus

Kayıtlı Kullanıcı
60Hz Full HD ekranımı yenisiyle değiştirmeyi hala düşünüyorum. İlk aklıma gelen 144Hz veya üzeri bir ekran almak, ancak 60Hz Full HD ekranı 144Hz Full HD ekranla değiştirmek pek iyi bir fikir değil. 2K bir ekrana göz dikiyorum. Bazıları resimdeki farkın çok büyük olduğunu, inanılmaz olduğunu söylerken, bazı arkadaşlarım da "Bilmiyorum, pek bir fark göremedim" diyor.
Sizin için nasıldı?

Biz de hayranlık uyandıran bir etki hissettik diyenler var mı?

Kesinlikle o "vay be" etkisini hissediyorsunuz, ancak bu biraz da kullandığınız ekranın boyutuna bağlı.

24 inçte Full HD hala idare ederken, 27 inç ve üzerine çıktığınızda 2K (1440p) farkını görmemek imkansız. Piksel yoğunluğu arttığı için görüntüler çok daha keskinleşiyor, masaüstünde çalışma alanınız genişliyor ve o "çamurlu" görüntü gidiyor.

Asıl kırılma noktası ise şu: Hem 60Hz'den 144Hz'e hem de 1080p'den 2K'ya aynı anda geçerseniz, bilgisayar deneyiminiz tamamen sınıf atlayacaktır. Sadece çözünürlük değil, akıcılık da o hayranlık etkisini perçinler.

Eğer sisteminiz (ekran kartınız) 2K çözünürlükte yüksek kare hızlarını destekliyorsa, arkana bakma derim!

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları