Gigabyte 4070Ti Super Windforce fan bağlantı noktaları?

hereisadvice

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba, Gigabyte RTX 4070 Ti Super Windforce OC16G ekran kartımı temizlik için söktüm. Maalesef fan kabloları karıştı ve şimdi PCB üzerindeki iki fan başlığından hangisinin hangi konektöre takılacağını bilmiyorum.

Kartta üç fan var ön ve orta fanlar birlikte çalışıyor, arka fan ise ayrı olarak kontrol ediliyor. Kart üzerinde Fan1 veya Fan2 gibi net etiketler bulamıyorum. Bu yüzden tek başına çalışan arka fan hangi küçük başlığa, ön ve orta fanın birlikte çalıştığı fan ise hangi başlığa bağlanıyor? Daha önce bu kartı sökmüş veya modifiye etmiş ve bağlantıları tam olarak bilen varsa, net bir cevap için çok minnettar olurum. Teşekkürler.

Gigabyte 4070Ti Super Windforce fan bağlantı noktaları?

Merhaba, sol taraftaki beyaz sokette (yeşil ile işaretlenmiş) herhangi bir kırık yoksa, fişlerin yalnızca ilgili konektöre uyacak şekilde şekillendirilmiş olması gerekir.

1787909423112.webp

Ben de aynı mantığı kullandım, ancak bu, bağlantıların çapraz yapılmadığını kanıtlamaz. Net bir onaya ihtiyacım var; aksi takdirde kontrol doğru değil. ChatGPT'ye göre, tek fan FAN1 soketine, çift fan ise FAN2 soketine bağlı. Ne yazık ki, soketler etiketlenmemiş. Fabrika montajı için beyaz bir nokta olmasının nedeni muhtemelen bu; hangi soketlerin FAN1 ve 2 olduğunu biliyorlar ve büyük olasılıkla çift fanı FAN2'ye takıyorlar.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri