Hareketli görüntüler görüntülenirken tarayıcı çöküyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Derk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Derk

Kayıtlı Kullanıcı
Son zamanlarda, hareketli görüntüler içeren bir sayfayı ziyaret ettiğimde tarayıcım sürekli çöküyor. İster film olsun, ister oyun, isterse sitedeki reklamlar. Uzun bir süre Ecosia'yı tarayıcı olarak kullandım ve çökmeler başlayınca Firefox'a geri döndüm, ancak orada da aynı sorun yaşanıyor. Dizüstü bilgisayarımın Windows 11'e yükseltilmesini yasakladım ve Windows 10 artık güncellenmiyor. Bunun sebebi ne olabilir? Peki bunu düzeltmek için ne yapabilirim? Bilgisayar konusunda acemiyim ve konu hakkında hiçbir fikrim yok. Lütfen yardımcı fikir verin, şimdiden teşekkür ederim.

Eğer tarayıcınız (hangi tarayıcı olduğunu belirtmemişsiniz: Chrome, Edge, Firefox) hareketli görüntüler (videolar, GIF'ler, reklamlar) izlerken çöküyorsa, bu genellikle tarayıcı yazılımı ile grafik kartı donanımı (GPU) arasındaki bir çakışmadan veya hatalı grafik sürücülerinden kaynaklanır.

Donanım hızlandırma, içeriği görüntülemek için grafik kartını kullanır. Sürücüler güncel değilse veya uyumsuzsa, tarayıcı çökecektir.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri