HDMI'ı ekran kartından televizyona bağlarken sorun yaşıyorum?

hakanyarali

Kayıtlı Kullanıcı

HDMI sorunu​

İyi günler, iyi insanlar.
HDMI'ı ekran kartından televizyona bağlarken sorun yaşayan var mı?
Sorunun özü: Televizyondaki herhangi bir porta bağladığımda hem monitörün hem de televizyonun ekranı sık sık siyah yanıp sönüyor. 5 metrelik bir kablo bağlandı, sorunun uzunluktan kaynaklanabileceğini okudum.
En sonunda kabloyu 1,5 metre 120Hz'lik olana (Xbox Series X ile birlikte geliyor) değiştirdim.
Sorun ortadan kalkmadı.
Bazen birkaç gün normaldi, bazen de haftalarca çok sık siyah yanıp sönmeler oluyordu ve hiçbir şey yapılamıyordu.
Ekran kartının sürücüleri yeni, öncekilerde de aynı sorun vardı.

1) Windows 11 hatalı mı? Mümkün mü? Eğer öyleyse, hangisini yüklemeliyim? Belki birisi bir bağlantı paylaşabilir.
2) Ekran kartının HDMI yuvası mı arızalı?
Öte yandan bir arıza olsaydı büyük ihtimalle görüntü hiç gelmezdi? (DP üzerinden monitöre bağladığımda tek bir gecikme, siyah ekran, titreme olmadan normal bir şekilde oturuyorum).
Sorunun özünü anlamak için neyi ve nasıl kontrol etmek gerekir?
Ekran kartı 5070 ti.
Bundan önce Windows 10 + AMD 5700 xt yüklü eski bir bilgisayarım vardı hiçbir sorun yoktu.

Henüz denemediyseniz, ekran ayarlarından yenileme hızıyla oynamayı deneyin. Çoğu zaman sorunun bu olduğu tahmin edilir. Aygıt Yöneticisi'nden ekranlardan birini silip bilgisayarı yeniden başlatmayı da deneyebilirsiniz. Ayrıca, mümkünse farklı ekran kombinasyonları denemenizi de öneririm. Belki de bir şekilde birbirleriyle çakışırlar. Ayrıca, kimse Nvidia'nın sömürücü sürücülerini iptal etmedi. Sorunun onlarda olma ihtimali yüksek. Hiçbir şey işe yaramazsa, farklı sürücü sürümlerini deneyin.

Sorun açıkça Windows 11'de veya sürücülerde değil! Televizyonda bir HDMI bağlantı noktası da var, her şey yanıp sönüyor mu? Çözünürlüğü daha düşük bir değere, örneğin 4K'dan 2K'ya düşürüp kontrol edin.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları