Herkese merhaba, son birkaç yıldır AMD sistemleriyle ilgili tekrarlayan sorunlar yaşıyorum ve onlarla ilgili yeni bir şey öğrendim. Artık AMD ürünlerinin kalitesini tamamen sorgulamaya başladım.
AMD sadece performansı için mi bu kadar abartılıyor? Güvenilirlik önemli değil mi?
- AM4 PBO sorunu
- UEFI'de PBO "AUTO" olarak ayarlanırsa, garip şeyler olur.
- Uzun süreli kullanımdan sonra işlemciler kararsız hale gelir ve giderek daha sık çöker (anakart tamamen yanıt vermeyi durdurur).
- Bu süreç yaklaşık 1-2 yıl sürüyor, ardından kazalar daha sık hale geliyor ve son aşamada birkaç günde bir meydana geliyor.
- İşlemcinin içten hasar gördüğü anlaşılıyor; yeni bir işlemci sorunu çözüyor.
- Sadece sürekli çalışma sırasında meydana gelir!!!
- AM5 PBO sorunu
- Sorun çözülmüş gibi görünüyor, ama emin değilim çünkü artık PBO'yu sürekli devre dışı bırakıyorum.
- Her durumda, hata artık oluşmuyor, bu da beni çok mutlu ediyor.
- AM5 ram Eğitimi
- UEFI güncellemesi bazen çok uzun sürebilir.
- Açın, 5 dakika bekleyin, yeniden başlatın, 5 dakika bekleyin, yeniden başlatın, 5 dakika bekleyin, Gönderildi
- 2'den fazla RAM modülüne sahip AM5
- 2 adet RAM çubuğuyla her şey sorunsuz çalışıyor, >5600 MT/s vb. mümkün.
- 4 RAM çubuğuyla olmaz, çalışmayabilir bile 3600 MT/s pratikte en iyi senaryo ve eğer stabil çalışırsa, neredeyse piyangoyu kazanmak gibi.
- Bellek denetleyicileri görünüşe göre en büyük hurda parçası.
- Boşta güç tüketimi
- Hepimiz bunun saçmalık olduğunu biliyoruz, orada 20-30 watt'tan fazlası normal.
- Genel kabul görmüş bir görüş, ama eminim daha iyi bir yolu olmalı.
- AM5 PCIe / M.2
- Çalışma sırasında yerinden çıkan birkaç SSD'm var.
- Bir sonraki PowerCycle'da çoktan ortadan kaybolmuş olacaklar.
- Piyasada farklı SSD modelleri ve üreticileri bulunduğundan, sorunun ya güç kaynağında (anakartta) ya da PCIe hatlarında (işlemci, yonga seti) olduğunu düşünüyorum.
AMD sadece performansı için mi bu kadar abartılıyor? Güvenilirlik önemli değil mi?