İşlemciyi değiştirmeye değer mi?

Yumi

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, 2500MHz i5 12400 ve AMD Radeon RX6700XT 12GB ekran kartım var. i7 12700k'ya yükseltmeye değer olup olmadığından ve farklı bir kartın bununla daha iyi çalışıp çalışmayacağından emin değilim.

Merhaba, 2500MHz i5 12400 ve AMD Radeon RX6700XT 12GB ekran kartım var. i7 12700k'ya yükseltmeye değer olup olmadığından ve farklı bir kartın bununla daha iyi çalışıp çalışmayacağından emin değilim.
Farkı fark edeceğinizi sanmıyorum, belki çok özel hesaplamalarda veya grafik görevlerinde, ama normal kullanımda, video oyunlarında bile çok fazla fark edeceğinizi sanmıyorum.

Farkı fark edeceğinizi sanmıyorum, belki çok özel hesaplamalarda veya grafik görevlerinde, ama normal kullanımda, video oyunlarında bile çok fazla fark edeceğinizi sanmıyorum.
Cevapladığın için teşekkürler, i5 12400'ü daha da uzatabileceğimi görüyorum, bu benim için kötü gitmedi, aksine, bundan çok memnunum, mesele şu ki bir microatx anakart satın almak ve bunun yerine 2x8=16 ram ile i5 12400'ü takmak istedim. Sahip olduğum anakartta Gigabyte z690 gaming x ddr4, 12400'den biraz daha iyi bir işlemci koydum ve bu anakartın desteklediği ddr5 ram'e geçtim, soğutucu bir deepcool ag 400, eğer bilgisayarın yazın sıcak bir bölge olduğu doğruysa, Bu yüzden havalandırma sebeplerinden dolayı bir Corsair 4000D RS kasası aldım, diğeri zaten çok eskiydi, bunun 3 adet 120 mm ön fanı var ve bende oldukça iyi olan 2 adet 140 mm fan var, birini arkaya havayı çıkarmak için koymayı düşünüyordum ve diğerinin üstte arkada olmasının çok fazla olup olmayacağını bilmiyorum. Ya da 2 adet 140 mm'yi öne ve 3 tanesinden ikisini üstte ve birini de 120 mm'nin arkasına koyayım, ne düşünüyorsunuz?

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları