Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

İyi bir yazıcı önerebilir misiniz?

yapaydin

Kayıtlı Kullanıcı
Hem çift taraflı baskı yapabilen hem de tarama yapabilen bir yazıcıya ihtiyacım var. Mürekkebinin çabuk kurumaması ve maliyetinin yazıcının kendisinden fazla olmaması benim için çok önemli.

Yazıcıyı nadiren kullanıyorum, ama kullandığımda çok fazla çıktı alıyorum.

Teşekkürler

Aynı nedenlerle yıllar önce lazer yazıcılara geçtim. Sıvı toner içermedikleri için uzun süre kullanılmadan bekleyebilirler ve anında baskı yapabilirler.

Ayrıca çok fazla tarama işlemi de yaptım, bu yüzden aşırı kullanılmasalar bile her zaman profesyonel kullanım amaçlı cihazlardı.

Yazıcılarım HP, Xerox, Samsung markalarındandı. Bunlardan en çok Samsung'u beğenmiştim.

Bu tür cihazları ikinci el olarak satın alabilirsiniz, ancak genellikle mürekkep püskürtmeli yazıcılardan daha büyük ve ağırdırlar, bu nedenle taşınmaları daha zordur. Ofis ekipmanları için tam model adı nispeten önemsizdir. Hepsinin belge besleyicisi ve çift taraflı tarama özelliği vardır.

Kayıt zorunluluğu nedeniyle bugünlerde HP'yi kesinlikle kullanmazdım.

Brother, tüketici elektroniği sektöründe muhtemelen pazar lideri konumunda. Bu konuda zaten bazı öneriler aldınız.

Kullanım profiliniz için, normal bir mürekkep püskürtmeli yazıcı yerine lazer çok fonksiyonlu bir yazıcıyı kesinlikle tavsiye ederim. Brother, değişken baskı hacimleri için lazer çok fonksiyonlu cihazları açıkça önermektedir ve Canon temel farkı oldukça basit bir şekilde açıklamaktadır: lazer kuru bir işlem kullanırken, mürekkep püskürtmeli yazıcılar sıvı mürekkep kullanır. İşte tam da bu nedenle lazer, seyrek kullanım için genellikle çok daha uygun bir seçimdir.

Sizin için en iyi seçenek, çift taraflı baskı ve çift taraflı otomatik belge besleyici (ADF) özelliğine sahip siyah beyaz bir lazer yazıcı olacaktır; yani belge besleyici aracılığıyla gerçek anlamda çift taraflı tarama yapabilirsiniz. Brother MFC-L2980DW ve MFC-L2960DW bu gereksinimleri mükemmel bir şekilde karşılıyor; Brother, her iki modelin de resmi ürün özelliklerinde çift taraflı baskı, LAN/WLAN ve çift taraflı ADF özelliklerinden açıkça bahsediyor.

Seyrek baskı seanslarınızda büyük miktarlarda baskı yapıyorsanız, Brother MFC-L5710DW daha da uygundur. Brother'a göre, çift taraflı baskı, 50 sayfalık çift taraflı otomatik belge besleyici (ADF) ile çift taraflı tarama özelliklerine sahip olup, yüksek hacimler için özel olarak tasarlanmıştır; MFC-L5710DN kablolu versiyonu olarak mevcuttur.

Renkli baskı şartsa, Brother MFC-L8340CDW veya MFC-L8390CDW gibi renkli lazer yazıcıları öneririm. Her ikisi de çift taraflı baskı özelliğine sahip; Brother ayrıca MFC-L8390CDW için dakikada 56 görüntüye kadar çift taraflı tarama hızı belirtiyor.

Epson ET-4950 veya ET-5855 gibi bir EcoTank yazıcı, yalnızca renkli baskıya kesinlikle ihtiyacınız varsa ve sayfa başına maliyetlerinizi en aza indirmek istiyorsanız gerçek bir alternatiftir. Epson, EcoTank serisini çok düşük işletme maliyetleriyle tanıtıyor ve bahsedilen modeller için çift taraflı baskı ve tarama özelliklerinden bahsediyor, ancak yine de mürekkep tanklı bir yazıcı olduğu için uzun süre kullanılmadığında en sorunsuz çözüm değil.

Özetle: Renk önemli değilse Brother MFC-L2980DW'yi tercih edin. Tek seferde büyük miktarda kağıt yazdırıyorsanız MFC-L5710DW'yi seçin. Renkli baskı şartsa MFC-L8340CDW'yi seçin. Bu, yazıcının haftalarca kullanılmadığında tekrar arızalanma riskinin en düşük olduğu seçenektir.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri