Kararsız FPS ve maksimumda olmayan grafik ayarları neden oyun oynama isteğini öldürüyor?

hereisadvice

Kayıtlı Kullanıcı
Uzun süre beklediğiniz bir oyun çıktığında, en baştan sona oynamak umuduyla oyunu açarsınız ama açtığınızda beklediğiniz sonucu alamazsınız.

Oyun istediğiniz ayarları otomatik olarak açmıyor ve FPS istediğiniz gibi olmuyor. Sonrasında oyunu kapatıp unutuyorsunuz.

PC'ler şimdiki gibi değildi ve oyun grafikleri de buna yakın değildi, ama yine de tekrar tekrar onlara dönüyorduk. Peki şimdi neden böyle?

Çünkü donanımınızı zamanında güncellemeniz gerekiyor, işte bu yüzden. Eskiden de böyleydi - insanlar "daha iyi zamanları" bekler ve bir donanım yükseltmesiyle, eski bilgisayarlarının yetersiz performansı nedeniyle kaçırdıkları şeyleri telafi ederlerdi. Bazı oyunlardaki yeni gölgelendirici modelleri eski ekran kartları tarafından desteklenmiyordu, ardından tamamen yükseltmeleri zorunlu kıldılar ve 2005-2006 civarında tamamen yeni teknolojilere geçildi ve oyunlar yalnızca Shader Model 3.0+ desteğiyle kaldı. Sonra Crysis, yeni DirectX geldi ve işte böyle.

Cruz'u neredeyse maksimum ayarlarda, neredeyse 800x600 çözünürlükte 20 fps'ye düşerek bitirdim.
Bir yıl sonra, ultra ayarlarda 50 fps'de kaldırabilecek iyi bir PC aldım. 1024x768. Bu çok fazla fps'ydi. 30 fps normaldi. Artık gerçekten oynamak istemiyordum; grafikler pek iyi görünmüyordu. Bunun dışında, ultra ayarlarda oynamıyorsam, genellikle oyunları bir kenara bırakır ve grafikleri kötü olduğu için bırakırdım. Sorun buysa ve daha önce daha iyi olması değilse, o zaman PC'nizi düzenli olarak maksimum ultra ayarları karşılayacak ve sabit 30 fps'ye kilitlenecek şekilde güncellemeniz gerekiyor sanırım.