Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Klavyenin üzerine gazlı içecek döküldü, ne yapmalıyım?

papaTya

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, bir sorunum var. Klavyeme limonata döktüm ve şimdi yapış yapış oldu. Dün, şeker kalıntılarını dezenfektan ve pamuklu çubuklarla dikkatlice temizledim ve yaklaşık üç saat boyunca yapışkan değildi. Sonra, ertesi gün aniden tekrar yapış yapış oldu. Ne yapmam gerektiğini soracaktım ama önce tavsiye veya ipucu alabilir miyim diye denemek istedim. Teşekkürler!

Merhaba,

Eğer klavyeye şeker bulaşmışsa ve çok pahalı bir klavye değilse, en iyisi onu değiştirmektir.

Çok pahalı bir cihazsa, parçalarına ayırıp sabunlu suyla temizleyin.
Ardından dokunmatik sensörleri kontak temizleyici ile temizleyin.
Her şeyin iyice kurumasını bekleyin ve ardından tekrar birleştirin.

Umarım dahili bir klavye değildi.

Gerçekten çok basit. Kurtarmak istiyorsanız, soda alın. Bunu temiz bir kaba dökün ve klavyeyi içine koyun. Kalan sodayı gevşetmek için biraz da çalkalayabilirsiniz. Sonra sodalı sudan çıkarın ve her şeyin akması için ters çevirin ve bu çok önemli kurumaya bırakın! En iyi yer güneş veya sıcak bir radyatörün üzeridir. Sanırım bir gün yeterli olacaktır. Ertesi gün fişe takın, tekrar çalışması gerekir. Benim tavsiyem bu.

En Son Güncellenen Oyunlar

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri