Lenovo laptop batarya sorunu algılanmıyor ve şarj olmuyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sefer33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sefer33

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba, son zamanlarda çok garip davranan bir Lenovo C340-14API'm var. Bugün ram'i yükseltmek için açtım. Bu ilk sefer değildi daha önce de yepyeni bir pil takmıştım. RAM'i taktıktan, pili tekrar bağladıktan ve dizüstü bilgisayarı başlattıktan sonra, BIOS sürekli olarak %67 pil yüzdesi gösterdi. Bu değer hiç değişmedi. Ancak, yan ışık turuncu yanıp sönüyordu, bu da genellikle pilin bittiği anlamına gelir. Bir süre sonra, pil bittiği için dizüstü bilgisayar kapandı. Şarj cihazını takınca hemen tekrar açıldı. Bir süre takılı bıraktım, ancak yüzde göstergesi donmuş kaldı. Sonra pili çıkarıp tekrar taktım ve kasayı kapattım. Şimdi turuncu LED hiç yanmıyordu ve Windows pil simgesinde bir X gösteriyordu (pil algılanmadığı anlamına geliyordu). Şarj cihazını çıkardığımda bile, Windows pil olmadığını iddia etmesine rağmen dizüstü bilgisayar hala pil gücüyle çalışıyordu. Dizüstü bilgisayarı tekrar söktüm. Tekrar monte ettikten sonra, pil göstergesi aniden %100'ü gösterdi ve şarj olduğunu belirtti. Ancak, üzerine tıkladığımda mesaj takılı, şarj olmuyor olarak değişti. Pil gücüyle çalışırken bile yüzde değerleri değişmedi. Bu yüzden tekrar söktüm ve bağlantı noktalarını kontrol ettim: pinler ve kabloların hepsi bana gayet iyi görünüyordu. Tekrar taktıktan sonra, turuncu LED sürekli yanıp sönmeye başladı. Tekrar monte ettikten sonra, Windows aniden %48'i gösterdi ve şarj oluyor mesajı verdi. Sorunun çözüldüğünü düşündüm, ancak değer hiç yükselmedi veya düşmedi. Dizüstü bilgisayar, takılı değilken pil gücüyle mükemmel çalışıyor, ancak bir süre sonra pil simgesi Windows görev çubuğundan sihirli bir şekilde tamamen kayboluyor. Lenovo Vantage'da da hiçbir şey görüntülenmiyor. Şarj portundaki LED sürekli yanıp sönmeye devam ediyor. Pili her tekrar taktığımda farklı bir şey oluyor gibi geliyor: bazen durum ışığı yanıp sönüyor, bazen sürekli yanıyor, bazen hiçbir şey olmuyor, bazen pil algılanıyor ve bazen tamamen rastgele, yanlış yüzde değerleri gösteriyor. Bunun ne olabileceği konusunda herhangi bir fikri olan var mı?

Bilgisayar bilgimin tamamını kullandım, kabloları patlattım, pinleri kontrol ettim, hasar aradım ve hataları düzeltmeye çalıştım. Ama dizüstü bilgisayarda rastgele hatalar olmaya devam ediyor. Daha önce hiç böyle bir şey görmedim; tamamen şaşkınım. Pili çıkarıp sadece güç adaptörünü bağlarsam normal çalışıyor. Yarın tatile gidiyoruz ve film izlemek ve benzeri şeyler için dizüstü bilgisayara ihtiyacım var, bu yüzden her şeyi denedim.

Eğer biri dizüstü bilgisayara ne yaptığımı sorarsa diye söylüyorum. Plastikteki bir şeyi süper yapıştırıcıyla tamir ettim ve çalışırken kısa devre olmasını önlemek için yepyeni pili çıkardım.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri