LibreOffice Writer'da klavye kısayolu nasıl ayarlanır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bedd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bedd

Kayıtlı Kullanıcı
LibreOffice Writer neden klavye kısayollarını ayarlamama veya değiştirmeme izin vermiyor? Bu programı çok uzun zamandır kullanıyorum ve hiç çalışmadı. Eskiden StarWriter'da böyle bir sorun yoktu.

LibreOffice Writer neden klavye kısayollarını ayarlamama veya değiştirmeme izin vermiyor? Bu programı çok uzun zamandır kullanıyorum ve hiç çalışmadı. Eskiden StarWriter'da böyle bir sorun yoktu.

Öncelikle, klavye kısayolunu tüm program için mi yoksa sadece Writer için mi ayarlamak istediğinize karar vermelisiniz. Varsayılan olarak Writer seçilidir. Sadece Writer için kelime sayımı istediğiniz için seçimi Writer olarak bırakmanız yeterlidir.
  1. Alan alanında, istediğiniz işlevin ait olduğu ilgili kategoriyi (örneğin, tablo, resim, çizim vb.) arayın ve üzerine tıklayın.
  2. Ardından, yanındaki alanda bu kategoriye karşılık gelen işlevi arayın ve üzerine tıklayın.
  3. Ardından, Klavye kısayolları alanında istediğiniz klavye kısayolunu arayın. Listede gezinebilir veya üzerine tıklayıp ardından istediğiniz tuş kombinasyonunu basabilirsiniz. Kısayolun seçili olması önemlidir.
  4. Şimdi Ata düğmesine basın ve tuş kombinasyonu Tuşlar alanında görünecektir.
  5. Son olarak Tamama basın.
1. ve 2. adımlar yerine, arama alanını da kullanabilir ve istediğiniz işlevi orada arayabilirsiniz. Ancak, programın klavye kısayolunu neye atamak istediğinizi bilmesi için İşlev altında bir şeyin seçili olduğundan emin olmalısınız. Arama yalnızca şu anda seçili olan alan için geçerlidir. Görüntü seçiliyse tablolarla ilgili işlevleri arayamazsınız.

Ayrıca, bazı klavye kısayollarının masaüstünüzde (bu durumda Windows'ta) zaten kullanılıyor olduğunu ve bu nedenle LibreOffice için kullanılamayacağını belirtmek de önemlidir.

Bu yöntem benim için her zaman işe yaradı ve LibreOffice'te klavye kısayollarını ayarlarken hiç sorun yaşamadım. Yani kesinlikle işe yarıyor.

Konuyu okuyanlar
5 dk

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri