Hoş geldiniz!

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir.

Aramıza Katıl..!

Linux'ta bulut depolama senkronizasyon Google Drive, iCloud Drive vb

hasan41

Kıdemli Üye
Linux Mint 21.1 Cinammon kullanıyorum ve hızlı bir şekilde oyun oynayabiliyorum. Dağıtımla birlikte gelen 'Çevrimiçi Hesaplar' uygulamasını başlatarak. Bazı şeyler buldum.

Google hesabı bağlantısı, görünüşe göre neye erişim izni vermek istediğimi sorduğunda, tümünü seç ve daha sonra ince ayar yapılmalı gibi uyarılar. Başlangıçta yalnızca Google Drive için erişimi seçmeyi denedim, ancak işe yaramadı, daha sonra Nemo aracılığıyla dosyalara erişmeye çalıştığımda izin reddedildi. Google Drive'da iki hızlı test yaptım, biri Google E-Tablolar'daki bir dosyaya erişme girişimiydi, bu noktada varsayılan tarayıcımı çalıştırdı ve benden oturum açmamı istedi yalnızca ihtiyacım olduğunda Google'da oturum açıyorum, hemen ardından oturumu kapatın uyarsını alıyorum, ikinci testim, LibreOffice'de bir belgeyi Google Drive'a kaydetmek ve ardından dosya yöneticisi (Nemo) aracılığıyla silmekti ve işe yaradı.

Microsoft bağlantısı, yalnızca e-posta erişimi gibi görünür, OneDrive'a bağlanma seçeneği yoktur. Görünüşe göre Linux için yüklenebilecek iki uygulama var, ancak OneDrive'ı hiç kullanmadığım ve standart depodan bir OneDrive istemcisi yüklemek için hızlı bir girişimde bulunmak, komut satırında dolaşmaya başlamamı ve Microsoft'tan yanıt URI'si istememi istedi, bende sıkıldım biraz çabucak pes ettim.

Herhangi birinizin Linux'ta bulut depolama senkronizasyon istemcileri kullanıp kullanmadığını ve bunlarla nasıl yönettiğinizi merak ediyorum.

Linux Mint 21.1 Cinammon kullanıyorum ve hızlı bir şekilde oyun oynayabiliyorum. Dağıtımla birlikte gelen 'Çevrimiçi Hesaplar' uygulamasını başlatarak. Bazı şeyler buldum.

Google hesabı bağlantısı, görünüşe göre neye erişim izni vermek istediğimi sorduğunda, tümünü seç ve daha sonra ince ayar yapılmalı gibi uyarılar. Başlangıçta yalnızca Google Drive için erişimi seçmeyi denedim, ancak işe yaramadı, daha sonra Nemo aracılığıyla dosyalara erişmeye çalıştığımda izin reddedildi. Google Drive'da iki hızlı test yaptım, biri Google E-Tablolar'daki bir dosyaya erişme girişimiydi, bu noktada varsayılan tarayıcımı çalıştırdı ve benden oturum açmamı istedi yalnızca ihtiyacım olduğunda Google'da oturum açıyorum, hemen ardından oturumu kapatın uyarsını alıyorum, ikinci testim, LibreOffice'de bir belgeyi Google Drive'a kaydetmek ve ardından dosya yöneticisi (Nemo) aracılığıyla silmekti ve işe yaradı.

Microsoft bağlantısı, yalnızca e-posta erişimi gibi görünür, OneDrive'a bağlanma seçeneği yoktur. Görünüşe göre Linux için yüklenebilecek iki uygulama var, ancak OneDrive'ı hiç kullanmadığım ve standart depodan bir OneDrive istemcisi yüklemek için hızlı bir girişimde bulunmak, komut satırında dolaşmaya başlamamı ve Microsoft'tan yanıt URI'si istememi istedi, bende sıkıldım biraz çabucak pes ettim.

Herhangi birinizin Linux'ta bulut depolama senkronizasyon istemcileri kullanıp kullanmadığını ve bunlarla nasıl yönettiğinizi merak ediyorum.
Hocam merhaba,

Nautilus'un GNOME Çevrimiçi Hesaplarıyla Entegrasyonu yapabiliyorsun.​

Masaüstü ortamınız olarak GNOME kullanıyorsanız, şanslısınız. GNOME, Nautilus dosya yöneticisi ile kullanılabilen yerleşik bir Google Drive özelliğine sahiptir.
 GNOME Çevrimiçi
Google Hesabınızı GNOME Çevrimiçi Hesapları'na eklerseniz, Nautilus Google Drive'ı otomatik olarak kenar çubuğuna uzak bir dosya sistemi olarak ekler.

1736343918807.webp

Aslında bir masaüstü istemcisi değildir. Ancak, dosyaları yüklemek için bağlı klasöre sürükleyip bırakmak, yerel ofis aracını ve video oynatıcıları kullanarak Google Drive dosyalarını doğrudan Nautilus'tan açmak ve dosyaları Google Drive'dan yerel dosya sisteminize kopyalamak gibi birkaç şey yapabilirsiniz.

Önce yerel bir önbellekteki dosyaları indirdiğini ve ardından açtığını unutmayın. Bu, dosyaları açmak için daha uzun süre beklemeniz gerektiği anlamına gelir. Büyük bir belgeye tıkladığınızda LibreOffice'in onu açması bir dakikadan fazla sürebilir. Burada yaptığınız tüm değişiklikler Google Drive'a kaydedilir.

Kullanmak için internete bağlı olmanız gerekir. Çevrimdışı kullanamazsınız. Google Drive dosyalarınıza erişmek için herhangi bir araç kullanmak istemiyorsanız ve yerel depolama alanınızla senkronizasyona ihtiyacınız yoksa, deneyebilirsiniz.

Umarım biraz fikir oluşturabilmişimdir hocam kafanızda.

Öne Çıkan Konular