Hoş geldiniz!

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir.

Aramıza Katıl..!

Local klasör archlinux

delicesine

Yeni Üye
Herkese merhaba.
local bir klasör oluşturmak istiyorum ve archlinux'ta
bir samba paketi var (hepimizin anladığı gibi, zaten yükledim) wiki.archlinux.org/title/Samba
Firewalld'im var (bağlantı ekleyemiyorum)
3 gündür burada oturuyorum, deniyorum, işe yaramıyor

üçüncü gün klasörün en azından bir şekilde VLC'de (ve bir Windows bilgisayarda "Ağ" klasöründe) görüntülenmesini sağladım,

belki birinin deneyimi vardır?
ve bunu yapacak hazır bir betiği olan var mı?)

Herkese merhaba.
local bir klasör oluşturmak istiyorum ve archlinux'ta
bir samba paketi var (hepimizin anladığı gibi, zaten yükledim) wiki.archlinux.org/title/Samba
Firewalld'im var (bağlantı ekleyemiyorum)
3 gündür burada oturuyorum, deniyorum, işe yaramıyor

üçüncü gün klasörün en azından bir şekilde VLC'de (ve bir Windows bilgisayarda "Ağ" klasöründe) görüntülenmesini sağladım,

belki birinin deneyimi vardır?
ve bunu yapacak hazır bir betiği olan var mı?)
Sanırım şunları yaptınız:

1: Yerel klasör oluşturuldu
2: Uygun izinler verildi
3: Yerel ağa erişimi sınırlamak için smb.conf dosyası düzenlendi
4: SMB.CONF dosyasının en altına buna benzer bir şey eklendi ve sürücü paylaşıldı:

Kod:
 [public] path = /home/share public = yes guest only = yes writable = yes force create mode = 0666 force directory mode = 0777 browser = yes
5: Samba'yı yeniden başlatın sudo
Kod:
systemctl restart smbd
Eğer yaptıysanız, ne oluyor?

Öne Çıkan Konular