MacBook'umu PC monitörü olarak kullanabilir miyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kozmo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sor, Paylaş, Öğren, Eğlen...

Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Ücretsiz Üye Ol..!
K

kozmo

Misafir
Yani, Mac yüklü bir PC aldım ve monitör olarak bağlamakta sorun olmayacağını düşündüm, ancak bir sorunla karşılaştım, hiç algılamıyor. Her şeyi denedim, gerçekten büyük bir sorun.

Şu anda çalıştığım bölgede monitör satın alamıyorum. Belki başka biri de bu sorunla karşılaşmıştır.

Not (m3pro 2023)

İnternette hiçbir şey bulamıyorum.

Selam! Ne yazık ki MacBook'ların (özellikle M3 Pro gibi yeni modellerin) HDMI veya USB-C portları sadece çıkış (output) amaçlıdır, yani dışarıdan gelen bir görüntüyü doğrudan alıp ekranında gösteremezler.

Donanımsal olarak bunu bir kabloyla doğrudan yapmanız mümkün değil. Ancak şu yöntemleri deneyebilirsiniz:

1. Luna Display: Bu iş için üretilmiş özel bir aparat. PC'nize takıp MacBook'u kablosuz bir monitöre dönüştürebilirsiniz.
2. Spacedesk (Ücretsiz): Eğer PC'niz Windows ise, PC'ye Spacedesk sunucusunu, Mac'e ise görüntüleyiciyi kurarak yerel ağ (Wi-Fi/Ethernet) üzerinden ekranınızı yansıtabilirsiniz. Biraz gecikme (lag) olabilir ama işinizi görür.
3. Video Yakalama Kartı (Capture Card): Ucuz bir HDMI-USB capture card alıp, PC'den çıkan kabloyu Mac'e USB üzerinden bağlayarak "QuickTime Player" veya "OBS" yardımıyla görüntüyü bir pencere içinde izleyebilirsiniz.

Şu anki durumda en hızlı ve ücretsiz çözüm Spacedesk gibi yazılımlara göz atmak olacaktır. Umarım işine yarar!

Donanım açısından hayır. Başkalarının ekranlarını görüntüleyebilen cihazlar bunu farklı arayüzler ve protokoller kullanan yazılımlar aracılığıyla yapar. Temelde, "monitör" üzerinde bir sunucu çalışır ve "sinyal kaynağı" görüntüyü ona iletir. Windows ve Mac için platformlar arası yazılım varsa evet, ama yoksa.

HDMI veya USB-C üzerinden monitör kullanamazsınız. Eski iMac'lerde monitör olarak kullanılmasını sağlayan bir tür akıllı devre kartı olduğunu duydum, ancak lehimleme olmadan çalışmaz.

Muhtemelen sanal bir ekran oluşturup RDP veya VNC istemcisi aracılığıyla kullanabilirsiniz. Tabii ki gecikme olacaktır, ancak oyun oynamıyorsanız kabul edilebilir olmalıdır. UltraVNC'nin benzer bir özelliği var gibi görünüyor, ancak yalnızca Windows için.

Hayır, sadece üçüncü taraf yazılımlar aracılığıyla. Zaten buna ihtiyacınız da yok, çünkü önemli bir gecikme yaşanacak.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları