Hoş geldiniz!

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir.

Aramıza Katıl..!

Mark Zuckerberg'in Meta'da basın özgürlüğünü duyurdu

By_KuŞ

TechForum.tr
Yönetici
Site Yönetimi
Yetki Sahibi
Mark Zuckerberg'in Meta'da basın özgürlüğünü destekleyen değişiklikleri duyurmasından, özellikle de siyaset tartışmalarına ilişkin kısıtlamaların kaldırılmasından mutluluk duyuyorum. Bunlar iyi değişiklikler ve kendisine hak veriyorum.

Bunun Meta'nın uzun vadede bağlı kalacağı ilkeli bir duruşa dönüşmesini çok isterim. İnsanların ne istediğini duydukları ve yeni yönetim nedeniyle bu değişiklikleri yaptıklarını söylüyor. Daha da iyisi, bu değişikliklerin yapılması gereken doğru şey olduğunu ve rüzgarlar tekrar değişirse geri dönmeyeceklerini söylemek olurdu.

Umarım gördüğümüz budur. Yaratıcı özgürlük, özgür bir toplum için olmazsa olmazdır. Diye ekledi Mark..

Mark Zuckerberg'in Meta

Zuckerberg'in ifade özgürlüğünü geri getirme çağrısı özgürlükle ilgili değil. Bu hesaplanmış bir hareket, içerik denetimini demokratikleştirme kisvesi altında stratejik bir değişim. Asıl mesele Meta'nın içeriği çok sert mi yoksa çok yumuşak mı denetlediği değil, bu platformların tüm yapısının sermaye mantığı altında işlemesi ve ifade özgürlüğünün sadece satılacak bir meta olması.

Söylemin sınırlarını belirleyen şey demokratik ideallere fedakarca bir dönüş değil, piyasadır. Kullanıcıların içerikleri açıkladığı topluluk odaklı sistem, ifade özgürlüğü için bir kazanç gibi görünebilir, ancak bu sadece kontrolü merkezden uzaklaştırır, sorumluluğu kitlelere yüklerken Meta gerçek demokratik katılımı bastıran sistemden kâr etmeye devam eder. Tüm durum ideolojik bir el çabukluğudur, platformun gücünü korurken ondan vazgeçiyormuş gibi görünmenin bir yoludur.

Para cezası yememek için ellerinden geleni yapıyorlar, bunlar değil mi? kaç milyon kullanıcının bilgilerini sızdıran birde meta çıkardılar başımıza lanet olsun emperyalizme.