MemTest86 Row Hammer Uyarısı Aldım RAM'de Sorun Var mı?

teraskat

Kayıtlı Kullanıcı
İkinci el bir ram aldım ve durumunu kontrol etmek için memetest86 Test 13'ü çalıştırdım. Dört geçiş tamamladım ve ilk geçişten sonra şu mesajı aldım.

[Not: RAM, yüksek frekanslı satır çekiç bit çevirmelerine karşı hassas olabilir].

Ancak herhangi bir hata bulunamadı. Corsair Vengeance 6000MHz CL30 RAM kullanıyorum. Birisi bana yardımcı olup bunun bir sorun olup olmadığını açıklarsa çok sevinirim. Genellikle uzun süre oyun oynuyorum, bu yüzden soruyorum. Aksi takdirde iade edeceğim.

İkinci el bir RAM aldım ve durumunu kontrol etmek için memetest86 Test 13'ü çalıştırdım. Dört geçiş tamamladım ve ilk geçişten sonra şu mesajı aldım.

[Not: RAM, yüksek frekanslı satır çekiç bit çevirmelerine karşı hassas olabilir].

Ancak herhangi bir hata bulunamadı. Corsair Vengeance 6000MHz CL30 RAM kullanıyorum. Birisi bana yardımcı olup bunun bir sorun olup olmadığını açıklarsa çok sevinirim. Genellikle uzun süre oyun oynuyorum, bu yüzden soruyorum. Aksi takdirde iade edeceğim.
XMP/EXPO profili açık mı? Bellek 6000 MT/s CL30 değerlerinde stabil çalışıyorsa ve MemTest86 hata vermediyse bence sorun yok. Row Hammer uyarısı performansı veya oyun deneyimini etkileyen bir hata değildir.

EXPO açık, RAM 6000 MT/s CL30 değerlerinde çalışıyor. Asıl kafamı karıştıran şey MemTest86'nın bu uyarıyı vermesi oldu. Testi 4 geçiş çalıştırdım ve tek bir hata bile çıkmadı.

Bu uyarı sadece teorik bir güvenlik bilgilendirmesi mi, yoksa ikinci el RAM olduğu için ileride sorun çıkarabileceğine dair bir işaret olarak mı değerlendirilmeli? Eğer günlük kullanım ve uzun oyun seanslarında bir problem oluşturmayacaksa iade etmeyi düşünmüyorum. Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

EXPO açık, RAM 6000 MT/s CL30 değerlerinde çalışıyor. Asıl kafamı karıştıran şey MemTest86'nın bu uyarıyı vermesi oldu. Testi 4 geçiş çalıştırdım ve tek bir hata bile çıkmadı.

Bu uyarı sadece teorik bir güvenlik bilgilendirmesi mi, yoksa ikinci el RAM olduğu için ileride sorun çıkarabileceğine dair bir işaret olarak mı değerlendirilmeli? Eğer günlük kullanım ve uzun oyun seanslarında bir problem oluşturmayacaksa iade etmeyi düşünmüyorum. Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Bu uyarı tek başına RAM'in arızalı olduğu anlamına gelmiyor. MemTest86 Test 13, özellikle Row Hammer davranışını kontrol ediyor ve bazı DDR4/DDR5 belleklerde "bu bellek Row Hammer etkisine teorik olarak hassas olabilir" şeklinde bilgilendirme notu gösterebiliyor. Burada önemli olan nokta bit flip (hata) oluşup oluşmadığıdır. Senin testinde 4 geçiş boyunca 0 hata çıkmış. Bu, belleğin mevcut frekans, voltaj ve zamanlama ayarlarında stabil çalıştığını gösterir.

Ayrıca Row Hammer, normal oyun oynarken veya günlük kullanımda karşılaşılan bir senaryo değildir. Bu etki, çok özel erişim desenleriyle laboratuvar ortamında veya güvenlik araştırmalarında tetiklenmeye çalışılan bir durumdur. Oyun oynaman ya da bilgisayarı uzun süre açık tutman nedeniyle RAM'in bu yüzden sorun çıkarma ihtimali oldukça düşüktür. İkinci el olduğu için için rahat etsin istiyorsan, birkaç saatlik Karhu RAM Test, TestMem5 (Anta777 veya Extreme profili) ya da uzun süreli OCCT Memory testi de çalıştırabilirsin. Bunlarda da hata almazsan, ben iade etmeyi gerektirecek bir durum görmüyorum. MemTest86'nın yalnızca uyarı vermesi, hata vermesinden çok farklı bir durumdur.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri