Minecraft mod paketi, Bölüm 2. Mod paketinin temeli.

roblox

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese tekrar merhaba. Maalesef yeni bölüm beklediğimden daha geç çıkıyor, bunun birkaç sebebi var: 1) Metni yazma konusunda hafif bir uyuşukluk. 2) Benim için en hoş görüntüyü elde etmek amacıyla gölgelendiricileri yapılandırmaya çok zaman harcadım. 3) Turu KS'den izledim. Neyse ki TS kazandı ve bugün ikinci bölümü yazmam için bana ilham veren bir dalgayı yakaladım.

Sürümü seçin​

Elbette, Mayıs 2025 itibariyle ana seçim iki versiyon arasında: 1.20.1 ve 1.21.1, 1.20.1 sürümünün avantajı daha fazla içeriktir. Ancak uzun vadede bu durum, daha yeni ve güncel olacak 1.21.1 versiyonundan önce ortadan kalkacaktır. Elbette daha da optimize edilecek. Bu nedenle 1.21.1 lehine tercih en makul olanı gibi görünüyor. Neyse ki iyi modların çoğu halihazırda taşınmış veya taşınma sürecinde. Ve 1.20.1'dekinden çok daha fazla yeni çözüm var, ki bu da yakında yeni fikirlerin hayata geçirilmesi için bir platform olarak kullanılamaz hale gelecek.

Bir mod yükleyicisi seçimi​

Modlama camiasında daha önce yaşanan çeşitli olaylar nedeniyle seçenekler oldukça geniş: Forge, Fabric, Quilt, Neoforge. Kumaş, oldukça popüler olmasına ve birçok harika özelliğe sahip olmasına rağmen, sahip olduğum tüm fikirleri uygulamaya koymak için uygun değil. Zaten ben bu konuda pek kendime güvenmiyorum. Bu arada, fazla fonksiyonların olmaması ve "optimizasyon" biçimindeki hayali avantajlar, fabrikanın değişikliklerin normal işleyişi için çok sayıda gereksiz kütüphaneye ihtiyaç duyması ve forge'a göre sözde avantajlarını hızla öldürmesi gerçeğiyle hızla bozulur. Yorgan, Kumaş'tan daha az popüler ama kavramsal olarak daha ilgi çekici bir yükleyicidir. Ancak şu anda yorgancılığın gelişmesi ve popülaritesinin artması yönünde herhangi bir umut görmüyorum. Forge, artık eskiyen bir klasik. Herkes ne yapabileceğini biliyor. 1.21.1 versiyonundan itibaren Forge pozisyonlarını kaybetmeye başlıyor. Ve ben onun döneminin yavaş yavaş sona erdiğine inanıyorum.
Neoforge, Fabrikaların modern yaklaşımını ve Forge'un işlevselliğini bir araya getirerek yeni versiyonlardaki mod paketleri için nihai çözümdür. En popüler modlar, yeni Neoforge lehine forge'u terk ediyor.

Modların listesi​

Şimdilik sadece birkaç teknik değişikliği ele alacağız, bunlar yapılmadan ilerlemenin bir anlamı yok.

Sodyum ve İris​

Bunlar artık klasikleşmiş durumda ve 1.21.1 sürümünden itibaren sadece fabrikalar için değil, Neoforge için de kullanılabilir hale geldi. Şu an için en temel optimizasyon modu ve grafikleri önemli ölçüde iyileştiren shaderlarla oyunu oynamamızı sağlayacak bir mod.

Sodyum için eklentiler​

Sodyum Dinamik Işıklar - Gölgelendiricisi olmayan parlayan nesneler ve bloklar için dinamik aydınlatma ekler.
Sodyum Ekstraları - Daha iyi görsel yapılandırma ve optimizasyon için standart Sodyum seçeneklerini genişletir.
Sodyum yaprak ayıklaması - görsellikte önemli bir bozulma olmadan yaprakların iyileştirilmesi.
Reese's Sodyum Seçenekleri - Sodyum seçenekleri menüsünün daha hoş ve modern görünmesini sağlar.
Sodyum Seçenekleri Mod Uyumluluğu - Sodyum seçenekleri menüsüne bazı popüler teknoloji modları için ayarlar sekmeleri ekler. Uzun vadede faydalı olacaktır.

Daha İyi Modlist + ModlistMemory + Yapılandırılmış​

Oyun içindeki modifikasyonların listesini ve ayarlarını değiştiren modern ve işlevsel modlar.
ModlistMemory birkaç kullanışlı özellik ekliyor: Modları "favorilerinize" eklemenize olanak tanır, bu da onları listenin en üstüne sabitler ve yakın zamanda etkileşimde bulunulan modları listede daha yukarıya taşır.

Ferrit Çekirdek​

Bazı temel veri depolama ve önbelleğe alma yöntemlerini değiştirerek RAM tüketimini azaltan bir optimizasyon modu.

Gölgelendiriciler​

Kesinlikle tamamlayıcı. Reimagined veya Unbound olması önemli değil, çünkü benim mod paketimde, orijinal grafiklerin bazı özelliklerini koruyarak en konforlu performansı elde etmek için uzun süre üzerinde çalıştığım tamamen özel ayarlar kullanıyorum. Yayımlanmış (ve gelecekte yayımlanacak) tüm ekran görüntülerinin yalnızca bu hikayenin mevcut ve önceki bölümlerinde anlatılan içeriği içerdiğini belirtmek isterim. Bir sonraki bölüm büyük ihtimalle arazi oluşturma ile ilgili olacak. Yeni versiyonlarla ve geliştirmeler olmadan oldukça iyi hale gelmiş olsa da, daha iyi bir görüntü için hala cilalanması gerekiyor.

Minecraft mod paketi techforumtr (2).webpMinecraft mod paketi techforumtr (3).webpMinecraft mod paketi techforumtr (4).webpMinecraft mod paketi techforumtr (1).webp