NAS cihazımı tüm gün açık mı bırakmalıyım?

haaktas

Kayıtlı Kullanıcı
NAS diskiniz tüm gün açık mı, yoksa sadece ihtiyaç duyduğunuzda mı açıyorsunuz? NAS cihazım gün boyu kapalı. Sadece ihtiyaç duyduğumda açıyorum. Bazen de tüm gün açık kalıyor. Evden çalışıyorum ve NAS sürücüsüne ihtiyacım var. Sadece kullandığım zamanlarda açılacak şekilde ayarlayabilmek istiyorum.

Bunu nasıl yapıyorsunuz? Kullanım için bir zaman çizelgeniz var mı?

O zaman NAS'ın amacını anlamamışsınız demektir. NAS'ın amacı basitçe şudur. Tüm gün çalışır ve verilere erişim sağlar. Kendi NAS cihazımı da nadiren kullanıyorum, ancak veri dışarıdan almam gerektiğinde veya veriye ihtiyacım olduğunda her zaman kullanıma hazır durumda.

Büyük bir evde yaşıyorum (ayrı bir oturma alanı var) ve herkes NAS cihazımı kullanıyor. Televizyonda yayın izlemekten iş dosyalarını aktarmaya kadar her şey için kullanılıyor. NAS cihazı çok az güç tükettiği için sürekli açıp kapatmak için uygun değil.

Sadece ihtiyaç duyduğunuzda açacaksanız, yönlendiricinize harici bir sürücü bağlamanız yeterli.

NAS cihazlarının asıl amacı, tüm gün boyunca çalışması ve böylece istediğiniz zaman erişebilmenizdir.

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri