Hoş geldiniz!

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir.

Aramıza Katıl..!

Önyükleme sürücümün boyutunu nasıl artırabilirim?

izmirolimpiyat

Yeni Üye
Ubuntu ve Windows'u çift önyüklemeli kullanıyordum ama o zamandan beri Windows'tan kurtuldum ve tamamen Ubuntu'dayım. Windows bölümüm hala orada, Windows tarafından kullanılan bölümü devralmak için Ubuntu önyüklememin boyutunu artırmanın kolay bir yolu var mı?

Şu anda 367 GB alanım var. Bir yerde USB'den Ubuntu'yu başlatmam ve oradan boyutunu artırmam gerektiğini okudum, bu doğru mu?

1734785183187.png

Ubuntu ve Windows'u çift önyüklemeli kullanıyordum ama o zamandan beri Windows'tan kurtuldum ve tamamen Ubuntu'dayım. Windows bölümüm hala orada, Windows tarafından kullanılan bölümü devralmak için Ubuntu önyüklememin boyutunu artırmanın kolay bir yolu var mı?

Şu anda 367 GB alanım var. Bir yerde USB'den Ubuntu'yu başlatmam ve oradan boyutunu artırmam gerektiğini okudum, bu doğru mu?

Ekli dosyayı görüntüle 146

Merhaba @izmirolimpiyat ,

Yedeklemeniz gereken veri miktarına ve yaptığınız özelleştirme miktarına bağlı olarak, temiz bir kurulum en iyi seçenek olabilir. Kullanılmayan bölümü silmek ve diğerini yeniden boyutlandırmak (örneğin GParted live-USB) işe yaramalı, ancak uzun sürebilir.

Başka bir seçenek de boş alanı basitçe biçimlendirmek ve sonra onu örneğin /home veya benzeri bir şekilde bağlamak olabilir. Bu aslında "canlı" olarak yapılabilir, ancak öncesinde mutlaka yedekleyin.
Daha fazla bilgi için kullanım kılavuzu: https://help.ubuntu.com/community/Partitioning/Home/Moving

Öne Çıkan Konular