- Konu Yazar
Herkese merhaba, şu anda sahip olduğum işlemci ve ekran kartı özellikleri şöyledir:
GPU kullanımı bunun oldukça altında (ortalama %40-70) olduğundan hiçbir zaman tam olarak kullanılmaz.
Bana kalırsa bu, (ChatGPT'ye göre) işlemci darboğazı gibi görünüyor.
Amacım, daha istikrarlı FPS ve daha az mikro takılma ile daha akıcı bir oyun deneyimi sağlamak.
Biraz araştırma yaptım ve ChatGPT, özellikle işlemci yoğun oyunlarda fark edilir bir iyileşme sağlayacak olan, önemli ölçüde daha yüksek tek çekirdek performansı ve modern mimarisi nedeniyle AMD Ryzen 5 9600X'i yükseltme olarak önerdi.
Sorularım:
- GPU: NVIDIA RTX 4060
- İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X
GPU kullanımı bunun oldukça altında (ortalama %40-70) olduğundan hiçbir zaman tam olarak kullanılmaz.
Bana kalırsa bu, (ChatGPT'ye göre) işlemci darboğazı gibi görünüyor.
Amacım, daha istikrarlı FPS ve daha az mikro takılma ile daha akıcı bir oyun deneyimi sağlamak.
Biraz araştırma yaptım ve ChatGPT, özellikle işlemci yoğun oyunlarda fark edilir bir iyileşme sağlayacak olan, önemli ölçüde daha yüksek tek çekirdek performansı ve modern mimarisi nedeniyle AMD Ryzen 5 9600X'i yükseltme olarak önerdi.
Sorularım:
- Ryzen 5 9600X, sorunum için iyi bir yükseltme mi?
- Bu işlemci, The Last of Us Part I gibi oyunlarda GTX işlemcimin neden olduğu darboğazı önemli ölçüde azaltır mı?
- RTX 4060 ile oyun oynamak için benzer fiyatlı veya daha iyi alternatifler var mı?