PC Montajı yükseltilmesi/optimizasyonu için öneriler?

erayyildirim

Kayıtlı Kullanıcı

Montajın yükseltilmesi/optimizasyonu için öneriler​

Hayatımda ilk kez bir pc kuruyorum, donanımdan hiç anlamıyorum. Görevlerim çoğunlukla oyun ve internette gezinmekten, geri kalan zamanlarda ise biraz çalışma ve yapay zeka ile oynamaktan oluşuyor. Her türlü videoyu ve farklı makaleleri izledikten sonra bu montajı buldum:

Kasa: Montech XR Wood [XR Wood (B)]
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D OEM
Soğutucu: Deepcool AK620
Anakart: MSI B850 Gaming Plus WiFi
RAM: A-Data Lancer Blade DDR5 32GB (2×16) 6000MHz CL30
SSD: Samsung 990 PRO 2TB
Ekran Kartı: Palit GeForce RTX 5070 Ti GamingPro 16GB GDDR7
Güç Kaynağı: Deepcool PN1000M, 1000W, ATX 3.1, 80+ Gold

Burada donanım "incelemesi" yapmayı ve montajın neden tamamen berbat olduğunu yazmayı gerçekten seven birçok uzman olduğunu biliyorum. Lütfen bunu şimdi, mümkünse, nedenlerini açıklayan yorumlarla ve aynı fiyat ve işlevselliğe sahip +- bir alternatifle yapın. Hayatımın ilk montajı olacağı için, tefle dans etmeden idare etmek istiyorum.

Açıkçası, güç kaynağının aşırı olduğunu anlıyorum, ancak anakartta gelecekteki olası yükseltmeler için de alan bırakmış. Yoksa bunu yapmamak daha mı iyi?
Ayrıca RAM'i 64 GB'a çıkarmayı düşünüyorum, lütfen iyi seçenekler önerin. Peki bileşenlerimi göz önünde bulundurarak kasa için hangi seçenekler mevcut? Seçtiğim kasa hava akışı ve diğer konularda yeterli olacak mı, yoksa biraz daha incelemeli miyim?

TechFoumTR Blog Yazıları