PS5'imde bağlantı sorunları yaşamaya başladım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sabri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sor, Paylaş, Öğren, Eğlen...

Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Ücretsiz Üye Ol..!

Sabri

Kayıtlı Kullanıcı
Bir iki gün önce PS5'imde bağlantı sorunları yaşamaya başladım. Oyunlar ya bağlanmıyor ya da bağlanıyor ama çevrimiçi özellikler çalışmıyor. Güya çevrimiçiyim ama mesajları veya diğer oyuncuların izlerini göremiyorum ve oyun davetleri sonsuza kadar yükleniyor. Peki, burada aynı sorunu yaşayan başka kişiler var mı? Siz çözebilir misiniz?

Selam! Benzer sorunları yaşayan pek çok kullanıcı var, genelde bu durum ağ ayarlarından veya PSN sunucularından kaynaklanabiliyor. Şu adımları denemeni öneririm:

1. PSN Durumunu Kontrol Et: PlayStation'ın resmi sitesinden sunucularda bir kesinti olup olmadığına bak.
2. Güvenli Modda Veritabanını Yeniden Oluştur: Konsolu tamamen kapat, bip sesi duyana kadar güç tuşuna basılı tut. Güvenli modda "Veritabanını Yeniden Oluştur" (Rebuild Database) seçeneğini seç. Bu işlem dosyaları düzeltir, verilerini silmez.
3. DNS Ayarlarını Değiştir: Ağ ayarlarından manuel DNS kurulumu yap. (Örn: Google DNS: 8.8.8.8 - 8.8.4.4).
4. MTU Ayarı: Bağlantı ayarlarından MTU değerini 1473 veya 1450 yaparak tekrar dene.

Eğer Wi-Fi kullanıyorsan, kısa süreliğine kablolu (LAN) bağlanıp sorunun devam edip etmediğini test etmen de faydalı olur. Umarım hızlıca çözülür!

Evet, geçen gün (PSN ile ilgili) bir sorun yaşadım ve zamanla kendiliğinden çözüldü. Beklemek istemiyorsanız, yönlendiricinize bir VPN kurun.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları