Router oturma odasında, kablolar bodrumdan odalara nasıl dağıtılır?

WebCiGo

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba, bir evi yeniledik ve eve ağ prizleri takıp Cat7 kablolarıyla bağladık.

Durum şu şekildedir. Şu anda ağ prizlerinden gelen kablolar herhangi bir kablo demeti olmadan bodruma ulaşıyor. Ancak yönlendirici (router) oturma odasında bulunuyor.

Fikir şu şekildedir. Yönlendirici oturma odasında kalır ve bağlantı, ağ soketindeki bir bağlantı üzerinden bodrumdan kiler odasına yönlendirilir.

Bir patch panel ve switch içeren bir ağ kabini, yönlendiriciden gelen sinyali switch üzerinden panele yönlendirme ve oradan da odalara dağıtım.

Bu mümkün mü? Sinyal bodruma indiği için oturma odasındaki ağ prizi kullanılamaz hale mi gelir? Çiftli bir priz, ancak bodrumda altı prizimiz var ve beş kablo geliyor. Bu nedenle, oturma odasının tek bir kabloyla bağlı olduğunu varsayıyorum.

Herkese merhaba, bir evi yeniledik ve eve ağ prizleri takıp Cat7 kablolarıyla bağladık.

Durum şu şekildedir. Şu anda ağ prizlerinden gelen kablolar herhangi bir kablo demeti olmadan bodruma ulaşıyor. Ancak yönlendirici (router) oturma odasında bulunuyor.

Fikir şu şekildedir. Yönlendirici oturma odasında kalır ve bağlantı, ağ soketindeki bir bağlantı üzerinden bodrumdan kiler odasına yönlendirilir.

Bir patch panel ve switch içeren bir ağ kabini, yönlendiriciden gelen sinyali switch üzerinden panele yönlendirme ve oradan da odalara dağıtım.

Bu mümkün mü? Sinyal bodruma indiği için oturma odasındaki ağ prizi kullanılamaz hale mi gelir? Çiftli bir priz, ancak bodrumda altı prizimiz var ve beş kablo geliyor. Bu nedenle, oturma odasının tek bir kabloyla bağlı olduğunu varsayıyorum.

Panel basittir paneldeki her port nihayetinde switch'e bağlanmalıdır.

Temel olarak, evdeki her kablo paneldeki portlardan birine bağlanır ve bunların her biri de anahtara bağlanır.

Ancak yönlendiriciyi bodruma yerleştirip, evin çeşitli yerlerine birkaç Wi-Fi erişim noktası da dağıtabilirsiniz.

İki prizden yalnızca biri kabloluysa ve onu kullanmak ama yine de iki cihaz bağlamak istiyorsanız, oraya küçük bir switch takabilirsiniz. Alternatif olarak, yönlendiriciyi yerinde bırakırsanız tüketici sınıfı yönlendiricilerde genellikle zaten dahili bir switch bulunur.

Bir ağda, anahtardan gelen sinyaller, kaynağına bakılmaksızın doğrudan hedefe ulaşır. Yönlendirici de bir anahtar içerir, böylece yakındaki diğer cihazları bağlayabilirsiniz. Her şey ağa bağlı olduğu sürece, arada kaç tane anahtar olursa olsun, her cihaz diğer her cihaza ulaşabilir.

Doğru şekilde yapılması gereken tam olarak budur: bağlantıyı merkezi bir konumdan (bu durumda bodrum katından) dağıtın. Kablolar yeterince uzun değilse, alt dağıtım noktaları olarak ek switch'ler kullanabilirsiniz. Yönlendiricinize zaten switch entegre edildiğinden, diğer tüm cihazların internet bağlantısını aldığı bodrum katına tek bir kablo yeterlidir.

CAT7 kablosu kullanarak telefon hattını bodruma çekebilir ve yönlendiriciyi de oraya yerleştirebilirsiniz. Ancak, ağ için ikinci bir geri hatta ihtiyacınız olacaktır. Wi-Fi, erişim noktaları kullanılarak kurulabilir yönlendirici üzerinden geçmesi gerekmez.

Konuyu okuyanlar
4 dk

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri