Ç
Çağatay
Misafir
Herkese merhaba,
Şöyle bir sorunum var ve umarım biri bana yardımcı olabilir:
Test etmek için ekran kartımı (bir RTX 2070 Super) bilgisayarımdan çıkardım ve başka bir bilgisayara taktım. Orada mükemmel çalıştı, görüntü hemen geldi, her şey normaldi.
Bundan sonra, ekran kartını orijinal bilgisayara yeniden taktım. Ancak o zamandan beri HDMI veya DisplayPort üzerinden görüntü alamıyorum. Anakart üzerindeki VGA LED'i sürekli kırmızı yanıyor.
Şu ana kadar kontrol ettiklerim:
Bunun nedenini bilen var mı?
Anakart veya PCIe yuvası arızalı olabilir mi, yoksa birkaç dakika önce çalışıyor olmasına rağmen ekran kartının arızalı olduğunu mu varsaymalıyım?
Şöyle bir sorunum var ve umarım biri bana yardımcı olabilir:
Test etmek için ekran kartımı (bir RTX 2070 Super) bilgisayarımdan çıkardım ve başka bir bilgisayara taktım. Orada mükemmel çalıştı, görüntü hemen geldi, her şey normaldi.
Bundan sonra, ekran kartını orijinal bilgisayara yeniden taktım. Ancak o zamandan beri HDMI veya DisplayPort üzerinden görüntü alamıyorum. Anakart üzerindeki VGA LED'i sürekli kırmızı yanıyor.
Şu ana kadar kontrol ettiklerim:
- ekran kartı PCIe yuvasına birden fazla kez doğru şekilde takıldı (yerine düzgün bir şekilde oturuyor).
- Tüm PCIe güç konektörleri kontrol edildi.
- Farklı bir kablo denedim.
- Bilgisayar tamamen güç kaynağından ayrıldı ve yeniden başlatıldı.
Bunun nedenini bilen var mı?
Anakart veya PCIe yuvası arızalı olabilir mi, yoksa birkaç dakika önce çalışıyor olmasına rağmen ekran kartının arızalı olduğunu mu varsaymalıyım?