Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

RTX 3070, ASUS ROG Strix B650E WiFi anakarta tam oturmuyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Maske
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Maske

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba, Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi, yardımınıza ihtiyacım var. Şu anda bir bilgisayar topluyorum ve uzun zamandır bu konuyla uğraşmamıştım. Bugün MSI RTX 3070 Trio ekran kartını Asus ROG Strix B650E WiFi anakarta taktım. Resimlerde kırmızıyla işaretlenmiş bir yuva ve ekran kartının PCIe konektörü var. Dün taktım, ancak kırmızıyla işaretlediğim dış kısımlar yuvanın dışında kaldı. Sorum şu ki, bu normal mi yoksa mümkün mü? Belki biri bana daha fazla bilgi verebilir, çünkü ekran kartını biraz yukarı aşağı da hareket ettirebiliyorum. Sanırım bunun nedeni ekran kartının ağırlığı, bu yüzden bir destek braketi taktım ve şimdi artık sallanmıyor.

RTX 3070, ASUS ROG Strix B650E WiFi anakarta tam oturmuyor mu.webp

Bunların hepsi gayet doğru görünüyor. Öndeki kısım sadece bir kılavuz, arkadaki ise kilitleme mekanizmasına, yani yuvanın ucundaki siyah şeye giriyor.

Evet, büyük kartlar artık o kadar ağır ki, yuva ve yuva braketi yalnızca sınırlı destek sağlıyor ve PCB'de esneme sorunu yaşanıyor. Ancak sizde destekler var, bu nedenle bu sorun çözülmüş oluyor.

Yani geriye sadece güç kaynağı kalıyor ve ardından GPU kurulumu tamamlanmış oluyor.

En Son Güncellenen Oyunlar

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri