Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

RTX 4090'ı tam yük altında nasıl koruyabilirim?

erayyildirim

Kayıtlı Kullanıcı
İyi günler dilerim, sevgili techforum topluluğu!

Birkaç yıldır RTX 4090 kullanıyorum ve şükürler olsun ki henüz bağlantı noktası sorunundan etkilenmedim.

Ancak, ekran kartına da olabildiğince nazik davranmaya çalıştım, bu nedenle 12 voltluk yüksek güçlü bağlantı noktası üzerinden nadiren 250 watt'tan fazla güç çekti. Tabii ki, bu durum yeni oyunlarda her zaman mümkün olmuyor.

Fişten geçen watt miktarını ve voltajı zaten gerçek zamanlı olarak takip ediyorum ve voltajın 11,4'ün altına düşmemesi gerekiyor.

Ek bir not olarak. Bu ekran kartını üç PCIe'li bir adaptörle çalıştırıyorum. Bu, ekran kartının 12 voltluk yüksek güçlü konektör üzerinden maksimum 335 watt güç tüketmesini sınırlıyor (yani, anakart üzerinden de 75 watt daha fazla güç tüketiyor).

HWInfo'dan bir ekran görüntüsü ekledim (lütfen ortalama değeri dikkate almayın, çünkü önceki iş günü onu aşağı çekiyor).

HWInfo'dan bir ekran görüntüsü.webp

Konuyu okuyanlar
1 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri