Ryujinx emülatör hatası unknown publisher?

bariserdem

Kayıtlı Kullanıcı
Ryujinx'ten emülatörü indirdim ve şimdi bu uyarıyı aldım (firmware ve diğer her şeyi zaten indirdim). Dosyayı açmak veya "Yine de çalıştır" seçeneğine tıklamak virüs veya başka bir şey bulaştırmadan güvenli mi? (Diğer dosyaları kız arkadaşımın Google Drive'ından indirdim ve ayrıca burada da güvenli bir bağlantı buldum.)

1776270025164.webp

Bu, Microsoft'un çalıştırmaya çalıştığınız dosyayı tanımadığı anlamına gelir. Dosyayı çalıştırmanız gerekip gerekmediği, öncelikle geliştiriciye ve dosyayı indirdiğiniz kaynağa ne kadar güvendiğinize bağlıdır.

VirusTotal taraması faydalı bilgiler sağlayabilir, ancak hiçbir garanti sunmaz. Yanlış pozitif ve yanlış negatif sonuçlar sıklıkla meydana gelir.

Mesaj özünde şunu demeye çalışıyor, yazılımı kimin yazdığının doğrulanamadığını ve programın muhtemelen imzalanmamış olduğunu belirtiyor.

Bu nedenle programın kötü amaçlı yazılım içerip içermediği veya sonradan kötü amaçlı yazılımla enfekte edilip edilmediği belirsizdir.

Yazılımlar genellikle geliştirici tarafından imzalanır bu, EXE dosyasının daha sonra değiştirilip değiştirilmediğinin ve kötü amaçlı yazılımlarla enfekte edilip edilmediğinin doğrulanmasını sağlar. Yazılım imzalama yeteneği maliyetlidir ve kimlik doğrulaması gerektirir.

Bu yüzden kötü amaçlı yazılımların %90'ı imzasızdır.

Örneğin, imzalanmamış yazılımların çalışmasını engellemek için MS AppLocker kullanırsanız, olası saldırı yollarının büyük bir bölümünü kapatmış olursunuz.

İsterseniz ek ASR kurallarıyla sisteminizi daha da güvenli hale getirebilirsiniz.

Bu aşamada sistem, yazılımın kime ait olduğunu bile belirleyemiyor ve bu nedenle şu soru ortaya çıkıyor. Programı yazan kişiye ve size sunan kişiye güveniyor musunuz, yoksa güvenmiyor musunuz?

Bu durumda, geliştirici, size indirmeyi sunan arkadaşınız veya bilgisayarlarındaki herhangi bir kötü amaçlı yazılım, EXE dosyasını değiştirebilir ve içine kötü amaçlı yazılım yükleyebilir.

En Son Güncellenen Oyunlar

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri