Ryzen 7600x oyunda 92 derece

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NoFeaR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NoFeaR

Herkese iyi forumlar dilerim techforum.tr ailesi bir ryzen 7600x, bir msi 650 pro wifi, lexar 6200 ddr5 ram ve bir gigabyte 7800'üm var.

Yakın zamanda çok detaylı ve kolay rehber izleyerek işlemci ve ram'de bir oc (precision boost overdrive) yaptım.

Rehberde görülebilen kıyaslama testlerine göre, oc uygulandığında sistem maksimum 86 dereceye ulaşıyor. Adını hatırlamadığım bir hava soğutucuyla. Benimki 3-4 saatlik bir oyun akşamında (Call of Duty BO6) 92 dereceye ulaşıyor. İyi olan şey, oc olmadan da stok olarak 92 dereceye ulaşmış olması. Yani o anlamda artmamış. Biraz fazla değil mi?

Bir frozen night 360 ve bir case lian li o11 xl'im var.
Bana cevap verme isteği ve sabrı olan herkese çok teşekkür ederim.

Herkese iyi forumlar dilerim techforum.tr ailesi bir ryzen 7600x, bir msi 650 pro wifi, lexar 6200 ddr5 ram ve bir gigabyte 7800'üm var.

Yakın zamanda çok detaylı ve kolay rehber izleyerek işlemci ve ram'de bir oc (precision boost overdrive) yaptım.

Rehberde görülebilen kıyaslama testlerine göre, oc uygulandığında sistem maksimum 86 dereceye ulaşıyor. Adını hatırlamadığım bir hava soğutucuyla. Benimki 3-4 saatlik bir oyun akşamında (Call of Duty BO6) 92 dereceye ulaşıyor. İyi olan şey, oc olmadan da stok olarak 92 dereceye ulaşmış olması. Yani o anlamda artmamış. Biraz fazla değil mi?

Merhaba, hwinfo64 kullanın, sonuç aynı olsa bile, overclock'u kaldırın, performansları ve sıcaklıkları karşılaştırın, eğer biraz farklılık gösteriyorlarsa işe yaramaz bir şey yapmış olursunuz, hassas overboost'u çıkarın.

Ryzen 7000 serisinin yüksek sıcaklıklarda çalıştığı biliniyor, belki bunlar ortalama değil, zirve sıcaklıklardır, eğer zirve sıcaklıklarsa bu değerleri görmeniz normaldir, hassas güçlendirme, termal parametreler dahilinde kaldığı sürece gerektiğinde CPU'nun maksimum kapasitede çalışmasını sağlar. Doğru hatırlıyorsam BIOS'ta PBO ile sıcaklığı sınırlamanıza izin veren bir seçenek var.

TechFoumTR Blog Yazıları