Sadece belirli oyunlarda donma ve yeniden başlatma problemi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan taşlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

taşlı

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, birkaç aydır bilgisayarımın zaman zaman kendiliğinden çökmesi veya donması sorunu yaşıyorum. Açıklamak gerekirse, Seafarer gibi simülasyon oyunları oynamaktan keyif alıyorum. Ancak bilgisayarım bazen birkaç dakika sonra çöküyor. Ya donuyor ya da siyah bir ekran gösterip yeniden başlatılıyor.

Cyberpunk 2077, FIFA xx, Minecraft ve Valorant gibi oyunlar saatlerce rahatlıkla oynanabilir.

Neredeyse her şeyi denedim. BIOS güncellemesi, güç tüketimini düşürme, BIOS ayarları, ekran kartı sürücülerini yeniden yükleme bildiğim kadarıyla yapılabilecek hemen her şeyi.

OCCT ile çeşitli stres testleri denedim ve bunların hepsi herhangi bir sorun, çökme veya donma olmadan başarıyla tamamlandı.

Özellikler.

GPU: Gigabyte'tan AMD Radeon RX 9070 XT 16GB

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X 6 Çekirdekli

ram: Corsair marka 2 adet 16 GB DDR4 RAM

Anakart: MSI MAG B550 Tomahawk

Güç kaynağı: MSI MAG A850GL PCIE5 850W / 80 PLUS GOLD

Bunun sebebi ne olabilir? Ayrıca yük değişim teorisinden kaynaklandığına dair çok şey duydum. Bununla kastettiğim şu güç kaynağım yük değişimlerini kaldıramıyor örneğin, simülasyon oyunları oynarken daha uzağa gittiğinizde ve harita yüklenmeye devam ettiğinde, güç tüketimi kısa süreliğine yükseliyor, yani GPU/CPU milisaniyeler boyunca tam yükte çalışıyor ve ardından hemen %60-70'e düşüyor.

Umarım anlaşılır bir şekilde açıklamışımdır.

Aklınıza takılan soruları sormaktan çekinmeyin, ayrıca başka fikirleriniz varsa çok sevinirim. Fikirlerim yavaş yavaş tükeniyor.

Saygılarımla.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri