Samsung Galaxy S10+ sarımsı ekran sorunu?

selamiyildiz

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba. Yakın zamanda Samsung Galaxy Tab S10+ aldım. Ondan gerçekten memnunum, ancak beyaz ekranlarda, örneğin Gmail'de, beyazın biraz sarımsı göründüğünü fark ettim ve bunun AMOLED ekranlar için normal olup olmadığını bilmiyorum. Mesele şu ki, S23 Ultra da var ve yanılmıyorsam aynı ekrana sahip ve beyazlar tablettekinden daha saf görünüyor. Bunun bir yazılım sorunu olduğunu düşünmüyorum, değil mi? Renk filtrelerini ve her şeyi yapılandırdım. Yoğun ve soğuk olarak ayarladım ve hala biraz sarımsı beyaz görünüyor. Yardımınız için teşekkürler.

Merhaba. Yakın zamanda Samsung Galaxy Tab S10+ aldım. Ondan gerçekten memnunum, ancak beyaz ekranlarda, örneğin Gmail'de, beyazın biraz sarımsı göründüğünü fark ettim ve bunun AMOLED ekranlar için normal olup olmadığını bilmiyorum. Mesele şu ki, S23 Ultra da var ve yanılmıyorsam aynı ekrana sahip ve beyazlar tablettekinden daha saf görünüyor. Bunun bir yazılım sorunu olduğunu düşünmüyorum, değil mi? Renk filtrelerini ve her şeyi yapılandırdım. Yoğun ve soğuk olarak ayarladım ve hala biraz sarımsı beyaz görünüyor. Yardımınız için teşekkürler.
AMOLED ekranlarda bahsettiğiniz şey oluyor, bazılarında beyazlar sararıyor. Bunun üretim partilerinden veya çözünürlükten kaynaklandığını düşünüyorum, çünkü tabletin yoğunluğu daha az, yani ekran biraz daha kötü. Çünkü dediğiniz doğru, Samsung Dinamic 2x olan AMOLED ekran modeli her iki cihazda da aynı.

Ekranı kalibre etmenize ve sarı tonları azaltmanıza yardımcı olabilecek uygulamalar var. Ayrıca ekran menüsünde renk sıcaklığını değiştirerek dengeleyip dengeleyemediğinizi görebilirsiniz.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları