Sosyal medyada hızla yayılan bir video, “Bu gerçek mi?” sorusunu yeniden gündeme taşıdı. İçerik üreticisi @caykebarbosa, Seedance 2.0 adlı yeni nesil yapay zeka üretim modu ile hazırladığını söylediği bir oyun tarzı video paylaştı. Görüntülerde karakter, elleriyle ateş, su ve elektrik gibi elementleri sıkıştırıyor; birkaç saniye sonra bu enerji küreleri silaha dönüşüyor.
Kısacası: Avuç içi bir laboratuvar, parmak uçları cephanelik.
Oyunlar Motoru mu, Yapay Zeka mı?
Videodaki sahneler klasik bir oyun motorundan çıkmış gibi duruyor. Fakat içerik üreticisinin iddiasına göre görüntüler, tamamen yapay zeka destekli bir üretim sürecinden geçiyor. “Seedance 2.0 – Capsula do poder” etiketiyle paylaşılan içerik, element kontrolü temalı sinematik bir aksiyon sekansı sunuyor.
Ellerin içinden çıkan enerji efektleri, parçacık simülasyonları ve dönüşüm animasyonları oldukça akıcı. Bu da izleyicide şu hissi oluşturuyor: Bu artık sadece filtre değil, mini bir oyun fragmanı kalitesinde.
Neden Bu Kadar Konuşuluyor?
Çünkü sınır bulanıklaşıyor.
Artık bir içerik üreticisi, yüksek bütçeli bir oyun stüdyosu olmadan da epik sahneler üretebiliyor. Yapay zeka destekli video üretim araçları sayesinde:
– Element manipülasyonu gibi karmaşık efektler birkaç prompt ile üretilebiliyor
– Karakter animasyonları manuel modelleme gerektirmeyebiliyor
– Sinematik ışık ve patlama efektleri otomatik oluşturulabiliyor
Bu, oyun sektörü ile sosyal medya içeriği arasındaki duvarın incelmesi demek.
Yeni Nesil İçerik
Video klasik bir gameplay değil. Daha çok “oynanabilir sinematik evren” hissi veriyor. Bu tarz üretimler, bağımsız içerik üreticilerini küçük birer dijital stüdyoya dönüştürüyor.
Yapay zeka ile yapılan bu tür sahneler, gelecekte:
– Indie oyun tanıtımlarında
– Kısa film fragmanlarında
– Karakter konsept videolarında
– Hatta sanal influencer içeriklerinde
çok daha yaygın görülebilir.
Büyük Soru
Bu bir oyun demosu mu, yoksa sadece ai ile hazırlanmış bir konsept video mu?
Şu aşamada doğrulanan tek şey şu: Görüntüler gerçek bir AAA oyun motorundan çıkmış gibi görünse de, içerik üreticisi sürecin AI tabanlı olduğunu söylüyor.
Gerçek ile üretim arasındaki çizgi giderek silikleşiyor.
Kısacası: Avuç içi bir laboratuvar, parmak uçları cephanelik.
Oyunlar Motoru mu, Yapay Zeka mı?
Videodaki sahneler klasik bir oyun motorundan çıkmış gibi duruyor. Fakat içerik üreticisinin iddiasına göre görüntüler, tamamen yapay zeka destekli bir üretim sürecinden geçiyor. “Seedance 2.0 – Capsula do poder” etiketiyle paylaşılan içerik, element kontrolü temalı sinematik bir aksiyon sekansı sunuyor.
Ellerin içinden çıkan enerji efektleri, parçacık simülasyonları ve dönüşüm animasyonları oldukça akıcı. Bu da izleyicide şu hissi oluşturuyor: Bu artık sadece filtre değil, mini bir oyun fragmanı kalitesinde.
Neden Bu Kadar Konuşuluyor?
Çünkü sınır bulanıklaşıyor.
Artık bir içerik üreticisi, yüksek bütçeli bir oyun stüdyosu olmadan da epik sahneler üretebiliyor. Yapay zeka destekli video üretim araçları sayesinde:
– Element manipülasyonu gibi karmaşık efektler birkaç prompt ile üretilebiliyor
– Karakter animasyonları manuel modelleme gerektirmeyebiliyor
– Sinematik ışık ve patlama efektleri otomatik oluşturulabiliyor
Bu, oyun sektörü ile sosyal medya içeriği arasındaki duvarın incelmesi demek.
Yeni Nesil İçerik
Video klasik bir gameplay değil. Daha çok “oynanabilir sinematik evren” hissi veriyor. Bu tarz üretimler, bağımsız içerik üreticilerini küçük birer dijital stüdyoya dönüştürüyor.
Yapay zeka ile yapılan bu tür sahneler, gelecekte:
– Indie oyun tanıtımlarında
– Kısa film fragmanlarında
– Karakter konsept videolarında
– Hatta sanal influencer içeriklerinde
çok daha yaygın görülebilir.
Büyük Soru
Bu bir oyun demosu mu, yoksa sadece ai ile hazırlanmış bir konsept video mu?
Şu aşamada doğrulanan tek şey şu: Görüntüler gerçek bir AAA oyun motorundan çıkmış gibi görünse de, içerik üreticisi sürecin AI tabanlı olduğunu söylüyor.
Gerçek ile üretim arasındaki çizgi giderek silikleşiyor.