Teknoloji alanında bir iş önerisi ne olurdu?

Uslanmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba! Şimdi iş bulma, ne yapmam gerektiği sorusuyla karşı karşıyayım. Uygulamalı Bilişim okuyorum, 3D yapmayı düşünüyordum. Ama buna başlamanın bir anlamı olup olmadığını tam olarak anlamıyorum oradaki pazar durumu nedir? Sadece orada iş bulmanın gerçekçi olmadığını fark etmek için bir buçuk yılımı 3D portföyü uğruna çalışarak harcamaktan korkuyorum :( bu yüzden diğer meslek seçeneklerini düşünüyorum. BT alanında bir şey istiyorum, ancak daha az programlama. Belki birileri şu anda hangi mesleklerin mevcut olduğunu biliyordur? Veya şu anda talep gören ve ileride önemli olacak olan nedir? Soru akla geliyor o zaman deneyim olmadan ilk işi nasıl bulabilirim? Lütfen hikayelerinizi paylaşın! İnsanların ne yapmak istediklerini nasıl fark ettiklerini anlamıyorum.

O kadar çok farklı uzmanlık alanı var ki, gözlerim fal taşı gibi açılıyor.
Bunun aptalca geleceğini biliyorum ama gerçekten şunu bilmek istiyorum:
1. Şu anda ve gelecekte hangi uzmanlık alanları önemli olacak (tercihen daha az ilerici, yaratıcı bir şey)
2. 3D pazarındaki durum nedir denemek mi, denememek mi?
3. Peki, genel olarak, insanlar deneyimsizken uzmanlık alanlarında ilk işlerini nasıl buluyorlar?

Şu dönem de ne mühendisler ne öğretmen ne uzmanlar var ki ne yazık olan şu? iş yok :D alan çok icraat yok git kardeşim oto kaporta öğren daha çok maaşın hem de adam gibi mesleğin olur demişti zamanında abinin birisi iyi ki demiş.

Daha fazla hava durumu tahmini: https://oneweather.org/tr/istanbul/15_days/

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları