TP-Link Wi-Fi genişletici LAN kablosu ile router gibi kullanılabilir mi?

ars.ismail

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar bir konuda kafam karıştı, bilenlerden yardım almak istiyorum. Evde bir TP-Link Wi-Fi genişletici / tekrarlayıcı var. Normalde bu cihazı kablosuz olarak modeme bağlayıp sinyali genişletmek için kullanıyoruz. Eğer bu cihazı LAN kablosu ile modeme veya ağ prizine bağlarsam, cihazı bir nevi access point veya küçük bir router gibi kullanabilir miyim? TP-Link kullanan veya bu şekilde kurulum yapan varsa deneyimini paylaşabilir mi? Çünkü kablosuz tekrarlayıcıda hız biraz düşüyor gibi hissediyorum.

Öncelikle, WLAN amplifikatörü (müşterileri kandırmak için kullanılan bir pazarlama terimi) yönlendiriciden gelen WLAN ağını genişletmesi gereken bir tekrarlayıcıdır.

Duvar prizine gelen sinyali yalnızca düzgün çalışan bir yönlendirici anlayabilir.

Yani hayır.

Wi-Fi ağını genişletmek için yönlendiriciden gelen Wi-Fi sinyaline ihtiyacı var. Mükemmel bir şekilde hizalanmış olması gerekiyor, çünkü Wi-Fi sinyalleri birbirine uyumlu değil.

Bunu bir kabloyla yönlendiriciye bağlayabilirsiniz, böylece erişim noktası olarak işlev görecektir. Wi-Fi sinyali yayacaktır. Standart bir Ethernet kablosundan sonra, sinyal iletimi için en iyi seçenek budur.

Evet kullanılabiliyor ama modele bağlı. bazı TP-Link genişleticilerde Access Point modu oluyor. LAN kablosunu modeme takıp cihazı AP moduna alırsan yeni bir wifi ağı oluşturuyor. bu şekilde kullanınca hız kaybı da çok daha az oluyor.

Şöyle bir durum var.
repeater modunda - wifi alıp tekrar dağıtır (hız düşebilir)
access point modunda - LAN kablosundan internet alıp wifi yayar (daha stabil olur)

Konuyu okuyanlar
5 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri